در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۵۴۵۳۷
تاریخ انتشار: ۰۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۷:۴۱
نوموفوبیا ترسی است که یک فرد در نبود تلفن همراه و خدمات آن مانند تماس تلفنی و اتصال به اینترنت احساس می کند. افراد مبتلا به این اختلال بدون تلفن خود احساس تنهایی می کنند. مانند یک دوست یا شریک زندگی شان به آن وابسته اند و حتی ممکن است بدون آن احساس افسردگی کنند.

فاطمه زمانی ، خبرگزاری دانا ، گروه سبک زندگی ؛ استفاده گسترده از تلفن همراه هوشمند حدود یک دهه است که زندگی مارا به گونه ای تغییر داده که شاید ده سال پیش تصور نمی کردیم. اما برای بسیاری از افراد ، تلفن همراه با به دست گرفتن کنترل زمان و زندگی فرد به یک مشکل جدی تبدیل شده است. این وابستگی بیش از حد به تلفن همراه ، می تواند علامتی باشد از یک اختلال اضطرابی جدید به نام نوموفوبیا که بیش از نیمی از افراد جامعه را درگیر کرده است.

نوموفوبیا چیست ؟

نوموفوبیا ترسی است که یک فرد در نبود تلفن همراه و خدمات آن مانند تماس تلفنی و اتصال به اینترنت احساس می کند. افراد مبتلا به این اختلال بدون تلفن خود احساس تنهایی می کنند ، مانند یک دوست یا شریک زندگی شان به آن وابسته اند و حتی ممکن است بدون آن احساس افسردگی کنند.

علائم

نوموفوبیا مانند دیگر فوبیاها با علائمی چون ترس ، نگرانی و اضطراب همراه است و می تواند باعث بروز تپش قلب ، سردرد ، معده درد یا افکار وسواسی شود. اما نشانه های خاصی وجود دارد که نشان می دهد با نوموفوبیا دست و پنجه نرم می کنیم.

با هراس چک کردن

همه ی ما این حالت را می شناسیم. وقتی که برای پیدا کردن تلفن مان با استرس کیف مان را زیرورو می کنیم. هراسی که در آن لحظه درون فرد مبتلا به نوموفوبیا ایجاد می شود ، شدید و غیر منطقی است و به شدت اورا آزار می دهد.

مراجعه مکرر به تلفن همراه

اگر صبح که از خواب بیدار می شوید ، مصر هستید که قبل از هرکاری به تلفن همراه خود مراجعه کرده و قبل از خواب هم تلفن همراه خودرا چک کنید ، شما به تلفن همراه اعتیاد دارید.

علل

محققان اعتیاد به تلفن همراه را عامل اصلی نوموفوبیا می دانند. در واقع ارتباطات تلفنی و آنلاین ، احساس رضایتی در فرد ایجاد می کند که منجر به اعتیاد به تلفن همراه می شود.

از آن جایی که این احساس رضایت بیشتری را ایجاد می کند و نبود آن موجب ترس و اضطراب در او خواهد شد ، با این حال نوموفوبیا تنها نتیجه اعتیاد به تلفن همراه نیست و مشکلات دیگری مثل عزت نفس پایین و عدم توانایی در برقراری ارتباط در دنیای واقعی در پشت این وابستگی پنهان شده اند.

چگونه با نوموفوبیا مقابله کنیم؟

از آن جایی که نوموفوبیا یک مشکل جدی است ، بهترین روش درمان و مقابله با آن کمک گرفتن ، مشورت و مراجعه به افراد متخصص است. با این حال راهکار های زیر می توانند به شما کمک کنند :

برای دریافت اطلاعات محدودیت ایجاد کنید

لازم نیست همه ی روزتان را صرف این کنید که بدانید دیگران چه می کنند. پس بهتر است برنامه های غیر ضروری و اضطراب آور را از تلفن همراه خود حذف کنید.

بین زندگی واقعی و مجازی تمایز قائل شوید

یکی از دلایل اصلی نوموفوبیا این است که در فضای مجازی چیزهایی را تجربه می کنیم که می پنداریم با تجربیات ما در زندگی واقعی برابر یا حتی بیشتر از آن است. در حالی که باید بدانیم که زندگی مجازی تنها بخشی از چیزی بزرگتر ، یعنی زندگی واقعی ماست.

زمان های مشخصی را بدون تلفن اختصاص دهید

ذهن تان را به دوری از تلفن همراه و قطع ارتباط با آن عادت دهید. این قطع ارتباط نه تنها مفید ، بلکه کاملا ضروری است. زمان هایی مثل زمان صرف غذا یا ساعت خواب را مشخص کرده و کاملا از استفاده از تلفن همراه صرف نظر کنید.

تنها از برنامه هایی که به آن نیاز دارید ، استفاده کنید

نصب تعداد زیادی برنامه روی تلفن همراه یک دام بزرگ است.درحالی که گزینه های ارتباطی چند برابر افزایش می یابند ، اعتیاد فرد مبتلا هم افزایش می یابد.بنابراین با نصب نکردن بسیاری از برنامه ها ، می توان بر وسوسه چک کردن مداوم تلفن همراه غلبه کرد.

ارسال نظر