در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۵۶۴۶۷
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۴
نویسنده: فاطمه سادات زاهدی
با شروع موج چهارم کرونا ، میزان استرس در برخی از افراد مجدد بالا رفته و همین مساله باعث به وجود آمدن مشکلاتی در زندگی شده است

فاطمه سادات زاهدی ، کارشناس ارشد مشاوره، خبرگزاری دانا، گروه سبک زندگی ؛ با شروع موج چهارم کرونا ، میزان استرس در برخی از افراد مجدد  بالا رفته و همین مساله باعث به وجود آمدن مشکلاتی در زندگی شده است .

یادمان باشد استرس واکنش طبیعی به شرایط دشوار و تهدید آمیز است . اما اگر رشدی و طولانی شده و رنج آور باشد ؛ زندگی را مختل می‌کند .

استرس می‌تواند بر روی سیستم  ایمنی تأثیر منفی داشته باشد و بدن را در برابر بیماری ها تضعیف کند .

توصیه های روانشناسی که مناسب این روزهای قرمز کرونایی است را با هم مرور می‌کنیم .

سعی نکنید مسائل غیرقابل کنترل را کنترل کنید

بسیاری از مسائل در زندگی ما قابل کنترل نیستند ، به جای اینکه وقت خود را با تحمل استرس در این موارد هدر دهید ، بر چیزهایی که برایتان قابل کنترل هستند تمرکز کنید . در مورد ویروس کرونا تنها کنترلی که ما می‌توانیم داشته باشیم رعایت هرچه بیشتر دستورالعمل ها و پروتوکل های بهداشتی است .

از افرادی که در شما استرس ایجاد می‌کنند کناره گیری کنید

اگر کسی در زندگی مدام برایتان استرس ایجاد می‌کند ، رابطه با او را محدود کرده یا کاملاً قطع کنید . از ارتباط با افرادی که ویروس کرونا را فاجعه آمیز جلوه می‌دهند و سعی در پخش اخبار نا امید کننده و نگران کننده از این ویروس دارند ، دوری کنید و همچنین میزان ارتباط خود را با افرادی که با عدم رعایت پروتوکل های بهداشتی باعث افزایش این ویروس و افزایش میزان اضطراب در شما می‌شوند به حداقل برسانید .

کنترل محیط خود را به دست بگیرید

اگر اخبار  و اطلاعات شبکه های مجازی معتبر نیز مضطربتان می‌کند تلویزیون را خاموش کنید . در حدی اطلاعات داشته باشید که مربوط به رعایت دستورالعمل های بهداشتی بوده و ضرورت دارد . اگر صحبت راجع به ویروس کرونا شما را آشفته می‌کند ، آنها را از لیست محاورات روزانه ی خود حذف کنید . اگر مرتباً با افراد خاصی در ارتباط هستید که در این خصوص صحبت می‌کنند از آنها بخواهید که دیگر این موضوعات را در حضور شما  مطرح نکنند یا اگر مطرح شد با عذر و بهانه ای از شرکت در بحث خودداری نمایید .

از افکار مقابله ای و خودتشویق گرایانه استفاده کنید

همه ما در بسیاری از موقعیت ها ی آَشفته نیاز داریم تا کلمات یا جملات تشویق گرانه بشنویم تا انگیزه ی تحمل درد آَشفتگی را پیدا کنیم . اما در بسیاری از این موقعیت ها ما تنها هستیم و نیاز داریم برای مقاومت بهتر در برابر شرایط طاقت فرسا ، خودمان را  تشویق کنیم . اغلب می‌توان این کار را  با افکار مقابله ای خود تشویق گرانه انجام داد . افکار مقابله ای به ما یاداوری می‌کنند که چگونه در گذشته از این موقعیت ها ی آَشفته ساز سربلند بیرون آمده ایم و همچنین این افکار به ما اعتماد به نفس می‌دهند .

نگرانی و احساساتتان را  ابراز کنید

اگر مسأله ویروس کرونا شما را  آزار می‌دهد و شما را بسیار نگران کرده آن را  بیان کنید و اجازه بروز احساساتی مانند گریه ، نگرانی ، ناراحتی و خشم را به خود و دیگران بدهید این امر می‌تواند باعث تخلیه ی هیجانی و آرامش روانی شما شود . در این مسیر می‌توانید از کمک حرفه ای روانشناس و مشاور خبره نیز استفاده نمایید .

هر سخن و هر اخباری را باور نکنید

شایعات بسیاری در خصوص ویروس کرونا وجود دارد باید آگاه باشید و در صورت دنبال کردن اخبار صرفاً از سایت ها و منابع موثق استفاده نمایید و به شایعات فضای مجازی توجهی نکنید  که خود منجر به افزایش استرس می‌گردد .

تاب آوری خود را  افزایش دهید

تاب آوری به معنای توانایی مقابله کردن با مشکلات و شرایط دشوار زندگی ، تعدیل کردن آن شرایط و بیرون آمدن از بحران ، بدون آسیب رساندن به خود یا دیگری است . باید توجه داشت که تاب آوری مهارتی است که با تمرین قابل دستیابی و ارتقاست و از فردی به فرد دیگر متفاوت است . افراد می‌بایست سعی نمایند این مهارت را  برای سازگاری و غلبه بر خطر و سختی در خود افزایش دهند . تاب آوری به معنای زندگی بدون استرس و مشکلات نیست . بلکه داشتن  مهارت تاب آوری موجب سازگاری مناسب در مواجهه با مشکلات می‌شود .

ارسال نظر