در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۵۷۵۰۵
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۵
عصبانیت های انفجاری ناگهان رخ می دهند و معمولا کمتر از 30 دقیقه طول می کشد تا فرد به وضعیت قبل خود بر گردد.

فاطمه زمانی ، خبرگزاری دانا ، گروه سبک زندگی ؛ ممکن است در میان اطرافیان شما هم کسانی باشند که با کوچک ترین اتفاقی خشمگین و عصبانی می شوند ، کنترل خودرا از دست می دهند ، اشیاء را به اطراف خود پرت می کنند و شروع به پرخاشگری کلامی یا فیزیکی می کنند. اگراین خشم ها و عصبانیت ها استمرار پیدا کند و موجب آزار اطرافیان شود ، به احتمال زیاد تشخیص اختلال خشم انفجاری متناوب داده می شود.

علائم

عصبانیت های انفجاری ناگهان رخ می دهند و معمولا کمتر از 30 دقیقه طول می کشد تا فرد به وضعیت قبل خود بر گردد.

خشم ، لرزش ، تپش قلب ، تحریک پذیری ، افکار خودکشی ، تنگی قفسه سینه ، انرژی بیش از حد و مورمور شدن بدن از جمله نشانه هایی است که در افراد مبتلا به این اختلال دیده می شود.

هم چنین فرد مبتلا با رفتارهایی چون دعوا ، داد زدن ، کتک زدن ، بداخلاقی ، تهدید ، صدمه به اموال ، بحث های شدید ، سیلی زدن و رفتارهایی از این دست خشم خودرا نشان می دهد.

علل

علت دقیق این اختلال هنوز شناخته نشده است ، اما احتمال دارد تعدادی از عوامل محیطی و بیولوژیکی در ایجاد آن دخیل باشند.

ژنتیک

ممکن است یک مؤلفه ی ژنتیکی باعث شود این اختلال از والدین به فرزندان منتقل شود.

تفاوت در نحوه ی عملکرد مغز

احتمال دارد در ساختار عملکرد شیمیایی مغز افراد با اختلال انفجاری متناوب نسبت به دیگران تفاوت هایی وجود داشته باشد.

محیط

بیشتر افراد مبتلا به این اختلال در خانواده هایی رشد کرده اند که رفتار تهاجمی و انفجاری در آن ها رایج بوده است. کودکانی که در دوران کودکی شان در معرض این نوع خشونت قرار می گیرند ، در بزرگسالی ممکن است این اختلال را تجربه کنند.

راهکارهای درمان

آموزش مدیریت خشم

این روش به افراد مبتلا کمک می کند خشم خودرا بهتر کنترل کنند و یاد بگیرند قبل از خشم ، چند لحظه صبر کنند ، خودرا آرام کرده و در نتیجه ی کارشان تأمل نمایند. ضمن اینکه مشاوره کنترل استرس در کنار این روش درمانی ، نتیجه ی بهتری را عاید فرد خواهد کرد.

دارو درمانی

اگرچه دارو درمانی ، درمان رایجی برای این اختلال نیست ، اما می توان از داروهای ضد افسردگی و ضد تشنج برای درمان استفاده کرد.

چه افرادی بیشتر در معرض خطر ابتلا به این اختلال قرار دارند؟

این اختلال در افراد جوان تر( کمتر از 35 تا 40 سال) در مقایسه با افراد مسن تر و بالاتر از 50 سال شیوع بیشتری دارد.

عوارض و پیامدها

اختلال در روابط بین فردی

افراد مبتلا به این اختلال در اکثر اوقات عصبانی و پرخاشگر هستند و کنترل عصبانیت های خودرا ندارند. به همین سبب این افراد در روابط با دیگران به مشکل بر می خورند. افراد اندکی در کنار آن ها باقی می مانند و حتی ممکن است به انزوا و گوشه گیری کشیده شوند یا حتی دچار مشکلات خانوادگی ، زناشویی و طلاق شوند.

اختلال در کارکرد های فردی

عدم کنترل پرخاشگری منجر می شود تا ابعاد مختلف زندگی فرد تحت تأثیر قرار گیرد و فرد در تمامی عملکرد ها و فعالیت های شخصی خود مانند کار و تحصیل دچار مشکلات جدی شود .

سوء مصرف مواد

در کنار مشکلات متعددی که برای فرد به وجود می آید ، سوء مصرف مواد و الکل نیز ممکن است در فرد مبتلا به این اختلال مشاهده شود.

مشکلات جسمانی

بروز مشکلات جسمی مانند فشارخون بالا ، دیابت ، بیماری های قلبی ، سکته مغزی ، زخم معده و درد های مزمن از جمله پیامدهای دیگری است که این اختلال می تواند به دنبال داشته باشد.

ارسال نظر