در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۶۱۹۲۴
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۴۰۰ - ۰۸:۴۱
آویشن سرشار از ویتامین‌های A و C و عناصر مهمی چون : پتاسیم، آهن، کلسیم، منگنز، منیزیم و سلنیوم است.
به گزارش خبرگزاری دانا، گروه سلامت؛ آویشن از گیاهان دارویی پر مصرف برای پیشگیری از سرماخوردگی و درمان عفونت‌های تنفسی است و از آن به عنوان ادویه در تهیه غذا‌ها نیز استفاده می‌شود. این گیاه جزو گیاهان ضد التهابی بوده ، بر روی باکتری‌های دستگاه تنفسی موثر است. از این رو برای پیشگیری از عفونت‌های مکرر که بیشتر ناشی از خشکی دستگاه تنفسی است می‌توان از بخور آن (جوشاندن گیاه در آب جوش و اسنتشاق آن) نیز برای درمان استفاده کرد. آویشن تا حد زیادی عفونت و چرک بدن و گلو را از بین می‌برد و به دلیل خاصیت خلط آور بودن در درمان سرفه مفید است.

از آویشن در صنایع غذایی، دارویی، بهداشتی و آرایشی استفاده متنوعی می‌شود. این گیاه در بازار به صورت برگ خشک شده، روغن یا اسانس و عرق موجود است. از برگ خشک آویشن علاوه بر دمنوش به عنوان طعم دهنده انواع گوشت، سالاد، لبنیات و ادویه خورش‌ها استفاده می‌شود. روغن آویشن دارای خواصی نظیر ضداسپاسم، بادشکن، ضد قارچ، ضد عفونی کننده، ضد کرم، ضد رماتیسم و خلط‌آور است. اسانس آویشن از جمله ده اسانس معروف است که دارای خواص ضد باکتریایی، ضد قارچی و آنتی‌اکسیدانی است. از عرق تند و تیز آویشن برای درمان دل درد، اسهال، سرماخوردگی و مسمومیت استفاده می‌شود.

آویشن سرشار از ویتامین‌های A و C و عناصر مهمی چون : پتاسیم، آهن، کلسیم، منگنز، منیزیم و سلنیوم است. علاوه بر این آویشن دارای آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمندی، چون لوتئین، زاکستین و تیمونین است. در بین ترکیبات این گیاه دارویی دو ماده ارزشمند به نام "تیمول" و "کارواکرول" به چشم می‌خورد که خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی بالایی دارند.

طبع آویشن در طب سنتی گرم و خشک است.


سبزی ارزشمندی به نام آویشن

*فواید باور نکردنی آویشن

· گزینه‌ی مناسبی برای تقویت سیستم ایمنی بدن می‌باشد: دمنوش و عرق آویشن در هنگام سرماخوردگی کمک می‌کند تا سلامتی از دست رفته بازگردد.

· درمان مشکلات تنفسی مثل سرفه و برونشیت: آویشن گلو را نرم میکند.

· سم‌ زدایی بدن: آویشن خاصیت ضدعفونی و ضدقارچی دارد و میتواند به سم زدایی بدن کمک کند.بارزترین خاصیت آویشن،تصفیه ی خون است.

· سرشار از ترکیبات آنتی‌اکسیدان است: ترکیبات آنتی‌اکسیدان، رادیکال‌های آزاد در بدن را از بین برده و باعث عملکرد بهتر بدن می‌شود. آویشن مملو از آنتی‌اکسیدان‌های پلی‌فنول‌ است که به عنوان بیوفلاونوئیدها از جمله لوتئین، زاگزانتین و نارینژنین شناخته می‌شوند.

· سلامت چشم و بینایی: حاوی ویتامین A، لوتئین و زاگزانتین است که همگی برای سلامت چشم و بینایی بسیار موثر هستند.

· بهبود سلامت دستگاه گوارش: آویشن از افزایش گازهای مضر در معده جلوگیری می‌کند و در  کارواکرول ترکیب ضد میکروبی قدرتمندی است که باعث از بین رفتن باکتری‌های مضر و بیماری‌زا می‌شود و خطر ابتلا به اسهال، استفراغ و حتی نارسایی کلیه را کاهش می‌دهد.

نتیجه سلامت سیستم گوارش را افزایش می‌دهد.

· ضد باکتری قوی:· تسکین درد‌های عضلانی و روماتیسم: کسانی که از درد مفاصل، نقرس، التهاب مفصل‌ها و درد سیاتیک رنج می‌برند، از چای یا دمنوش آویشن به شکل خوراکی و از روغن یا اسانس این گیاه به صورت مالشی بهره ببرند. همچنین حمام آویشن برای مبتلایان به درد‌های عضلانی، مفصلی و روماتیسمی توصیه می‌شود.

· کاهش دهنده ی فشار خون و کلسترول خون .

· خواص ضد سرطانی: خواصی که این گیاه دارد، می‌تواند در مبارزه با تومورها و سرطان اثربخش باشد. به‌خصوص کارواکرول که ترکیب اصلی سازنده‌ی این گیاه پرخاصیت است، که خاصیت ضد تومور بودن از خود نشان داده و آویشن را به گیاهی مفید برای مبارزه با سرطان تبدیل کرده است.

*عوارض مصرف بیش از حد گیاه آویشن

گیاه آویشن در مواردی که برای استفاده عادی یا درمانی مصرف شود، فاقد عوارض و ایمن است. اما ممکن است استفاده از فرآورده‌های این گیاه در برخی افراد ایجاد آلرژی و حساسیت کند. ماده تیمول موجود در گیاه آویشن ممکن است باعث کاهش ضربان قلب، افت دمای بدن، بروز حالت تهوع، استفراغ، سرگیجه، سردرد و تاخیر در روند انعقاد خون شود. همچنین استفاده بیش از حد دمنوش آویشن موجب یبوست خواهد شد.

*مصرف آویشن در بارداری

از آنجا که آویشن خواص فوق العاده ای دارد و مصرف آن بر همگان توصیه میگردد، اما باید در نظر داشت که مصرف به اندازه نیز بسیار توصیه شده است. در بانوان نیز به جهت قاعده آور بودن این گیاه، مصرف به اندازه توصیه میگردد. حال آنکه به همین سبب قاعده آور بودن، بهتر است بانوان باردار از مصرف آویشن پرهیز کنند.

*چه کسانی آویشن مصرف نکنند

· افراد دچار حساسیت.

· خانم های باردار.

· افرادی که شیمی درمانی می شوند.

· کودکان زیر 10 سال.

· افراد دچار آلرژی به خانواده نعناع.

· افراد دچار اختلالات انعقاد خون.

· افراد مبتلا به کم و پر کاری تیروئید.

· فرادی که داروهای جایگزین هورمونی مصرف می کنند.

ارسال نظر