فاطمه زمانی ، خبرگزاری ذانا ،گروه سلامت ؛ کمبود انرژی حالتی طبیعی است که اغلب اوقات موقتی بوده و خود به خود برطرف می شود. اما آنچه که بیشتر نگرانی ایجاد می کند ، زمانی است که این وضعیت در حال تکرار شدن باشد و شکل مزمنی به خود بگیرد. در این صورت است که باید به پزشک مراجعه نمود و برای مقابله با آن اقدام کرد.
برخی از عوامل کمبود انرژی
عدم فعالیت فیزیکی
عادات غذایی نامناسب
استرس و اضطراب
سرطان
بیماری های قلبی
داروهای تجویز شده برای فشار خون ، داروهای ضد افسردگی و..
فقر آهن و کم خونی
اضافه وزن
چگونه بر کمبود انرژی غلبه کنیم ؟
بسیاری از مردم این حقیقت را نمی دانند که یک بدن کم آب به راحتی خسته می شود و در حالت خستگی باقی می ماند. بنابراین سعی کنید مصرف مایعات بخصوص آب را افزایش دهید.
استراحت مناسبی که انرژی یک بدن پرتنش را تأمین کند ، 7 تا 8 ساعت خواب است که می تواندکمبود انرژی تان را جبران کند. یک برنامه ثابت برای رفتن به رختخواب و بیدار شدن داشته باشید و آن را ادامه دهید. این أمر به تنظیم ساعت بدن تان هم کمک می کند و سطح انرژی تان را افزایش میدهد.
بیشتر اوقات پایین بودن سطح انرژی بدن می تواند نشانه ی آن باشد که بدن میزان مواد مغذی که باید را دریافت نمی کند.رژیم غذایی را برگزینید که شامل مقدار زیادی سبزیجات و.میوه و مقدار متوسط ماهی و مرغ باشد. در این میان غذاهای سرشار از ویتامین گروه ب ، آهن و پروتئین نیز می تواند به احیاء سطوح پایین انرژی کمک کند.
از مواد غذایی فرآوری شده به خصوص کافئین اجتناب کنید. چراکه چرخه ی طبیعی خواب را مختل و تلاش می کند تا بدن را در حالت بیداری نگه دارد.
از ورزش غافل نشوید. پیاده روی حدود 30 دقیقه در روز ، منافع قابل توجهی برای بدن دارد.از جمله اینکه به از دست دادن وزن کمک می کند و خطر ابتلا به انواع بیماری هارا کاهش می دهد.
مصرف کربوهیدرات را کاهش دهید. زیرا به چربی تبدیل می شوند و به شما احساس سیری ، سستی و خستگی می دهند.
استرس و اضطراب را از خود دور کنید. چراکه منجر به خستگی روانی و جسمی می شود.
ذهن خودرا مشتاق نگه دارید و خودرا به انجام کارهایی مشغول سازید که به افزایش سطح انرژی تان کمک می کند.