فاطمه زمانی ، خبرگزاری دانا ، گروه سبک زندگی ؛ اختلال سازگاری عارضه ای موقتی است که در شرایط خاص و استرس زای زندگی رخ می دهد و موجب می شود فرد در کنار آمدن و مواجهه با حوادث اتفاقات دچار مشکل شود. فرد مبتلا به این عارضه بیش از دیگران در پاسخ به بعضی از موقعیت های غیر منتظره و پراسترس واکنش نشان می دهد و همین استرس بیش از حد کیفیت روابط اورا در اجتماع تحت تأثیر قرار می دهد.
علائم
سندروم اختلال سازگاری معمولا با توجه به هر فرد و ویژگی های فردی ممکن است دامنه و طیف وسیعی از علائم را شامل شود. اما از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
احساس ناامیدی
غم و ناراحتی
گریه های مکرر
اضطراب و استرس
سردرد و دل درد
ضربان قلب غیر معمول
تغییر در اشتها ، کم خوری یا پرخوری
بی رغبتی نسبت به اجتماع و فعالیت های اجتماعی
رفتارهای خطرناک یا مخرب
مشکلات خواب
احساس خستگی و کمبود انرژی
در کودکان و نوجوانان این علائم بیشتر در رفتارهای طبیعی آن ها مثل فرار از مدرسه ، دعوا کردن با دیگران و پرخاشگری خودرا نشان می دهد . اما در بزرگسالان این علائم معمولا در احساسات فرد همچون احساس اضطراب و افسردگی ظاهر می شود.
دلایل
مرگ یکی از عزیزان
به هم خوردن رابطه ی عاطفی یا طلاق
ایجاد تغییرات بزرگ در زندگی
بلاهای ناگهانی یا طبیعی
مشکلات اقتصادی یا ورشکستگی مالی
بیماری یا اختلالات روحی و جسمی در فرد یا بستگان نزدیک
راه های درمان
روان درمانی شایع ترین درمان برای از بین بردن علائم این نوع اختلال به شمار می رود. روان درمانی به فرد کمک می کند تا منبع استرس را یافته و راه های مقابله با آن را یاد بگیرد. از طرفی این روش به فرد کمک می کند تا با افرادی که در موقعیت های مشابه هستند و راهکارهای مؤثر آنان بیشتر آشنا شود و ادامه ی مسیر برای او هموارتر گردد.
در برخی موارد نیز مصرف برخی از داروها به صورت کوتاه مدت برای از بین بردن علائمی چون اضطراب و کم خوابی می تواند مؤثر باشد.
راه هایی برای پیشگیری
راهکارهای زیر به شما کمک می کند تا تاب آوری خودرا افزایش دهید و بهتر با عوامل استرس زا تعامل کنید:
داشتن سبک زندگی سالم
ایجاد و تقویت عزت نفس
داشتن رویکرد مثبت نسبت به مسائل و شوخ طبعی در موقعیت های سخت
ایجاد شبکه ای نیرومند از افراد برای حمایت کردن از فرد مبتلا به این اختلال