فاطمه زمانی ، خبرگزاری دانا ، گروه سلامت ؛ کم بینایی نوعی کاهش بینایی است که به میزان قابل توجهی عملکرد بینایی فرد را مختل می سازد، به طوری که نمی توان آن را با روش های معمول پزشکی ، جراحی ، عینک و لنز اصلاح کرد. افرادی که از این اختلال رنج می برند ، حتی بعد از لیزر یا استفاده از عینک نمی توانند اجسام را به صورت شفاف ببینند و بیشتر اجسام را به صورت تار می بینند.
درواقع افراد کم بینا بر خلاف افراد نابینا قابلیت دیدن اطراف را با استفاده از دید جانبی دارند ، اما ممکن است بخش هایی از محیط را طور کامل نبینند و با مشکلاتی همراه باشند.
باوجود اینکه همه ی افراد جامعه در معرض این خطر قرار دارند ، اما گروهی از افراد مانند نوزادان با وزن کم هنگام تولد، کارگران ، رانندگان ، مبتلایان به دیابت ، مصرف کنندگان برخی از داروها ، افراد مسن و افرادی که از لنز استفاده می کنند ، از میزان خطر بالاتری برخوردارند .
علائم
علائم بسیاری وجود دارد که می تواند کم بینایی را نشان دهد. تار دیدن اجسام دور و نزدیک ، کم بینایی در شب و اختلال در درک عمق اجسام مختلف از علائمی هستند که نشان می دهد فرد دچار کم بینایی شده است. افراد کم بینا قابلیت تشخیص رنگ هارا به طور کامل ندارند و ممکن است نتوانند به درستی آن را از هم تفکیک کنند. هم چنین افراد کم بینا گاهی با سرگیجه و سردرد شدید همراه هستند.
دلایل ابتلا به کم بینایی
تقریبا درصد بسیاری از مشکلات بینایی در افراد به دلیل داشتن سبک زندگی نامناسب ، خوردن غذاهای فست فود و مضر ، استفاده بیش از حد از وسایل هوشمند ایجاد می شود. با این حال این اختلال می تواند منشأ ارثی نیز داشته باشد. کهولت سن و دیابت از جمله عواملی هستند که می توانند منجر به این اختلال گردند.
راه های پیشگیری از کم بینایی
تغذیه مناسب
تغذیه مناسب و خوردن غذاهای سالم از عواملی است که به سلامت چشم کمک می کند. درواقع با خوردن غذاهای بدون چربی و قند می توان از بروز بیماری فشارخون بالا و.دیابت جلوگیری کرد و سلامت چشم را تقویت نمود.
محدود کردن وسایل هوشمند
لب تاپ ، تلفن همراه ، تلویزیون و دیگر وسایل هوشمند در صورت مصرف طولانی باعث آسیب دیدن چشم ها و کم بینایی می شوند. با کم کردن زمان استفاده از این وسایل می توان از آسیب دیدن چشم و کم بینایی جلوگیری نمود.
استفاده از عینک
یکی از عواملی که باعث آسیب دیدن چشم می شود ، نور زیاد و اشعه های خورشید است. استفاده از عینک آفتابی از برخورد مستقیم نور به چشم ها جلوگیری می کند و مانع از آسیب دیدن آن ها میشود. بنابراین بهتر است از عینک آفتابی در طی روز استفاده کنید.
مواد مغذی مفید برای تقویت بینایی
هویج ، جگر و روغن کبد ماهی غنی از ویتامین آ
اسفناج و کلم غنی از لوتئین و گزانتین
پرتقال و توت فرنگی ، فلفل دلمه ای و کلم غنی از ویتامین ث
مرکبات و انگور غنی از بیوفلاونوئید ها
تخمه آفتاب گردان، بادام و فندق غنی از ویتامین ای
غذاهای دریایی غنی از سلنیوم
جوانه گندم و آجیل غنی از روی
ماهی غنی از اسید های چرب ضروری