در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۹۳۱۹۹
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۲
محققان می گویند درمان جدید اصلاح کننده بیماری برای بیماری آلزایمر ممکن است شامل تبادل خون کامل باشد.
جدیدترین روش درمان آلزایمر با خون ارائه شد
به گزارش خبرگزاری دانا، بر اساس یک مطالعه از یک درمان جدید و اصلاح کننده بیماری برای بیماری آلزایمر ممکن است شامل تبادل کل خون باشد که به طور موثری تشکیل پلاک آمیلوئیدی در مغز موش‌ها را کاهش داد.

یک تیم تحقیقاتی به سرپرستی نویسنده ارشد کلودیو سوتو، استاد دپارتمان نورولوژی با دانشکده پزشکی مک گاورن در مجموعه‌ای از درمان‌های تبادل خون کامل را انجام دادند. جایگزینی تا حدی خون موش‌هایی که پروتئین‌های پیش ساز آمیلوئید عامل بیماری آلزایمر را نشان می‌دهند با خون کامل موش‌های سالم با زمینه ژنتیکی مشابه انجام شده است.

نتایج این مطالعه در Molecular Psychiatry منتشر شده است. این مقاله اثبات مفهومی را برای استفاده از فناوری‌هایی که معمولاً در عمل پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرند، مانند پلاسمافرزیس یا دیالیز خون، برای «پاکسازی» خون بیماران آلزایمر و کاهش تجمع مواد سمی در مغز ارائه می‌کند.این رویکرد این مزیت را دارد که بیماری را می‌توان در گردش خون به جای مغز درمان کرد.

کلودیو سوتو، مدیر مرکز جرج و سینتیا میچل برای بیماری آلزایمر و اختلالات مغزی مرتبط در دانشکده پزشکی مک گاورن مطالعات قبلی را توسط سوتو و سایر محققان، هیوستون نشان داده است که تا کردن، تجمع و تجمع پروتئین‌های آمیلوئید بتا در مغز، نقش اصلی در بیماری آلزایمر دارد.

بنابراین، پیشگیری و حذف توده‌های پروتئینی تا شده اشتباه درمان امیدوارکننده‌ای برای این بیماری در نظر گرفته می‌شود.با این حال، درمان بیماری آلزایمر به دلیل دشواری در رساندن عوامل درمانی از طریق سد خونی مغزی، مدت‌ها پیچیده بوده است.محققان در آخرین تحقیقات خود دریافتند که دستکاری اجزای در گردش در بیماری آلزایمر می‌تواند کلید حل این مشکل باشد.

محقق آکیهیکو اورایاما گفت: رگ‌های خونی در مغز غیرقابل نفوذترین سد بدن در نظر گرفته می‌شوند.ما آگاه بوده ایم که این مانع در عین حال یک رابط بسیار تخصصی بین مغز و گردش خون سیستمیک است.
پس از چند بار تزریق خون، محققان دریافتند که ایجاد پلاک‌های آمیلوئیدی مغزی در مدل موش‌های تراریخته مبتلا به آلزایمر بین ۴۰ تا ۸۰ درصد کاهش یافته است. این کاهش همچنین منجر به بهبود عملکرد حافظه فضایی در موش‌های مسن مبتلا به آسیب شناسی آمیلوئید شد و نرخ رشد پلاک را در طول زمان کاهش داد.

در حالی که مکانیسم دقیقی که توسط این تبادل خون باعث کاهش آسیب شناسی آمیلوئید و بهبود حافظه می‌شود در حال حاضر ناشناخته است، احتمالات متعددی وجود دارد.

یک توضیح احتمالی این است که کاهش پروتئین بتا آمیلوئید در جریان خون ممکن است به تسهیل توزیع مجدد پپتید از مغز به اطراف کمک کند.تئوری دیگر این است که تبادل خون به نحوی از هجوم آمیلوئید بتا جلوگیری می‌کند یا از جذب مجدد بتا آمیلوئید پاک‌شده جلوگیری می‌کند.


منبع: مرکز علوم بهداشتی دانشگاه تگزاس در هیوستون

ارسال نظر