فاطمه ترکاشوند-کارشناس ارشد مشاوره-خبرکزاری دانا(گروه سبک زندگی) : گاه کنترل عصبانیت در مقابل کودک به خصوص زمانهایی که پدر و مادر خسته هستند، سختترین کار دنیا میشود. برای ما والدین، موارد بی شماری وجود دارد که احساس می کنیم بچه هایمان تحت کنترل ما نیستند و از آن ها عصبانی می شویم ، و مسلماً برخورد خوبی نمی کنیم. و این اصلا قابل قبول نیست، زیرا در هر لحظه ممکن است حرف هایی بزنیم که بعداً نتوانیم آن ها را پس بگیریم و در نتیجه احساس پشیمانی کنیم این مسئله سه حالت دارد اول اینکه این امر باعث ایجاد چالش در روابط میان ما با فرندان خواهد شد. دوم اینکه، به دلیل ترس از سرزنش شدن، این احتمال وجود دارد که فرزندانمان مسایلی را از ما پنهان کنند و این اتفاق می تواند در آینده بسیار مسئله ساز باشد، چون ممکن است نتوانیم در جایی که باید و در صورت نیاز به کودکان خود کمک کنیم و سوم اینکه، باید بدانیم هر طغیانی که داشته باشیم، بر شخصیت فرزندان ما تأثیر خواهد گذاشت. بنابراین این دور از انتظار نیست که والدین عصبانی، در آینده بچه هایی با شخصیت های بسیار فرومایه و یا بسیار عصبانی و پرخاشگر داشته باشند. هر دو نوع این شخصیت ها، نمونه های خوبی برای دلبند در حال رشد شما نیستند. ابراز خشم به صورت جسمی همچنین می تواند آسیب دیدگی های روحی و بدنی دائمی را برای فرزند شما به ارمغان بیاورد.
پس باید بدانیم که چگونه در برابر کودکان صبور باشیم. رفتارهای نامناسب می توانند در طولانی مدت بر روی کودکان تأثیرات منفی را برجای بگذارند.
1-تکنیک نجات بخش آبنبات: وقتی عصبانی شدید یک آبنبات بردارید و شروع به مکیدن کنید عمر عصبانیت ما 90ثانیه است و مکیدن آبنبات بیشتر 90 ثانیه طول می کشد و از طرفی محققین می گویند خوردن چیزهای شیرین احساس شادی برای ما ایجاد می کند.
2-تکنیک آب خوردن: حتما روی میزها یا کابینت آشپزخانه آب در دسترس بذارید و وقتی کودکتان اذیتان کرد قلپ قلپ بنوشید تا آرام شوید.
3-تکنیک کش: یک کش به دست خود ببندید وقتی خواستید صداتون روی فرزندتان بالا ببرید کش را بکشید تا یادتان بیاد نباید از روی هیجان به بچه آسیبی بزنید، بعد از مدتی مغز شما به این تکنیک عادت می کند و بدون کشیدن کش آرام می شوید.
4-تکنیک شمارش معکوس: سعی کنید از 0تا20 بشمارید تا عصبانیت شما فروکش کند.
والدین عزیز حتما از این تکنیکها استفاده کنید چون تحقیقات نشان داده وقتی عصبانی می شوید و داد می زنید کودک شما احساسی مثل سربازانی که در جنگ هستند را تجربه می کنند و دچار آسیب و اختلالات روانی می شوید.