در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۳۰۳۰۹۸
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۴۰۱ - ۰۸:۴۱
امنیت روانی کودکان در برابر ناآرامی های جامعه
کودک در این وضعیت اعتراضات خیابانی و بهم ریختگی ها ، امنیت و ثبات زندگی خود را در وضعیتی بحرانی می بیند و نگرانی و خشم والدین از وضعیت را نمی تواند علت یابی کند و در نتیجه علت را به خودش بر می گرداند و اینطوری کودکان آسیب پذیرترین اقشار در جریان اعتراضات می شوند !

فاطمه سادات زاهدی ، کارشناس ارشد مشاوره ،پایگاه خبری  دانا ، گروه سلامت و سبک زندگی ؛  انسان ها از بدو تولد پنج نیاز اساسی دارند که اگر این نیازها توسط مراقبین کودک رفع نشود اثرات جبران ناپذیری بر روان کودک دارد .

یکی از این نیازها حس امنیت و دلبستگی  ایمن است که ارضای این نیاز اساس و زیربنای هویت ما را تشکیل می دهد و در چهار زمینه ( امنیت ، ثبات زندگی ، محبت والد ، پذیرش  بدون شرط ) تعریف می شود .

از طرفی اصل خود مرکز بینی می گوید که کودک خودش را در مرکز تمام اتفاقات خانواده می داند پس اگر خانواده عصبانی باشد ، نگران باشد ، این کودک است که خودش را مقصر تمام این اتفاقات می داند و یا حداقل می خواهد تلاش کند نگرانی مادر و پدر را رفع کند اما چون از عهده  اش بر نمیاد سر خورده می شود  .

در نتیجه ی این دو مساله ، کودک در این وضعیت اعتراضات خیابانی و بهم ریختگی ها ، امنیت و ثبات زندگی خود را در وضعیتی بحرانی می بیند و نگرانی و خشم والدین از وضعیت را نمی تواند علت یابی کند و در نتیجه علت را به خودش بر می گرداند و اینطوری کودکان آسیب پذیرترین اقشار در جریان اعتراضات می شوند !

اما چه کنیم که امنیت را به کودکان برگردانیم ؟!

1-اگر منزل شما در کانون شلوغی ها و اعتراضات است ترجیحاً مدتی را در منزل  نزدیکانی که با محل تجمع و اعتراض فاصله دارند بگذرانید .

2-به هیچ عنوان اخبار منفی را در مقابل کودکان پیگیری نکنید .

3- در مقابل کودکان درباره ی وضعیت کشور و شهرتان صحبت نکنید .

4-با این وجود ممکن است کودک از لابه لای حرف های بزرگتر ها و اخبار اتفاقی ، متوجه یک سری نا آرامی ها بشود اما از آنجا که کودکان فقط می شنوند و سؤال نمی کنند وظیفه ی مهم مراقبان این است که متناسب با سن کودک برای او وضعیت را حتماً  توضیح دهند .

5- اگر می خواهید تناسب سن و درک کودک را از وضعیت موجود بفهمید بهترین کار این است که از خودش بپرید اینکه "خودت چی فکر می کنی ؟!" و سپس جواب خودش را کامل تر کرده و به او پاسخ دهید .

6- به هیچ عنوان به کودک نگویید که پلیس بد است و آدم ها را می زند ، کودکان فرق ارگان ها یمختلف پلیس را نمی دانند و موجب بی اعتمادی و نا امنی آنها به پلیس برای اتفاقات بعدی می شوند .

7-برای کودک آینده را امیدوار کننده و روشن توضیح دهید و به او اطمینان خاطر دهید که همه چیز درست خواهد شد و اتفاق بدی نخواهد افتاد .

8- و در نهایت حتماً به خاطر داشته باشید که انتظار از دست دادن والد ، مراقبین و خواهر و برادر های کودک یکی از آسیب رسان ترین چیزهایی است که برای کودک پیامدهای جبران ناپذیری بوجود می آورد . اگر کودکی در خانواده دارید هیچ وقت به او نگویید که به محل اعتراضات می روید یا خودتان را  در معرض اتفاقات بد قرار می دهید چرا که در کودک احساس ناامنی ایجاد می کند .

 

 

 

ارسال نظر