به گزارش گروه دانش خبرگزاری دانا وبه نقل از ایسنا، منیژه رازقی، سرپرست این پژوهش با همکاری عباس حدادی و محققان دیگر در دستاورد جدید خود که میتواند نگاه فرد را به تصویربرداری دورنگ تغییر دهد، توانستهاند چالش قدیمی در ادغام دوربینهای مادون قرمز با طول موج های متفاوت را حل کنند.
دوربین های مادون قرمز باادغام این دو نوع تصویربرداری در یک دوربین میتواند فرصت های جدیدی را ارائه کند که تاکنون با چالشهای زیادی روبهرو بوده است. تاکنون دوربینهای مادون قرمز دوگانه فعال و غیرفعال به دو آشکارساز مادون قرمز متفاوت یا فیلترهای پیچیده قابل کنترل برای تطابق با طول موجهای مختلف و پردازش سیگنال اضافی برای بازسازی یک تصویر از دو حالت نیاز داشت.
رازقی و همکارانش این دستاورد را با مهندسی ویژگیهای کوانتومی مواد بدیع نیمهرسانا موسوم به ابرشبکههای نوع دو آرسنید ایندیوم/ گالیوم آنتیمونید محقق ساختند. این محققان پیشگام ساخت ابرشبکههای نوع دو به عنوان یک جایگزین برتر برای فناوری دوربین مادون قرمز تلورید کادمیوم جیوه هم از نظر کاربرد و هم هزینه هستند.
آنها با استفاده از قابلیتهای مهندسی منحصربه فرد ساختار نواری ابرشبکههای نوع دو، یک ساختار جدید شامل دو ابرشبکه با فواصل لایهای متفاوت ایجاد کردهاند که اجازه تشخیص با یک طول موج 2.2 میکرومتربرای حالت فعال یا 4.5 میکرومتر برای حالت غیرفعال را میدهد.این دستگاه جدید به سادگی میتواند با یک تغییر کوچک در گرایش از حالت غیرفعال به فعال منتقل شود./پایان پیام