در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۵۴۱۰۷
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۰
تاكنون مشت‌كردن دست، نشانه‌اي از عصبانيت فرض مي‌شد. اما روان‌شناسان آمريكايي اينك به اين نتيجه رسيده‌اند كه مشت‌كردن دست راست باعث مي‌شود حافظه بهتر كار كرده و فرآيند ‌يادآوري بهبود يابد.
به گزارش گروه دانش خبرگزاری دانا(داناخبر) وبه نقل از باشگاه خبرنگاران،تاكنون مشت‌كردن دست، نشانه‌اي از عصبانيت فرض مي‌شد. اما روان‌شناسان آمريكايي اينك به اين نتيجه رسيده‌اند كه مشت‌كردن دست راست باعث مي‌شود حافظه بهتر كار كرده و فرآيند ‌يادآوري بهبود يابد.
 
تيم تحقيقاتي «روث پراپر»، روان‌شناس آمريكايي از دانشگاه «مونت‌كلير»آمريكا اين نتيجه را با تحقيق روي ۵۱ راست‌دست به دست آورده است. شركت‌كنندگان در اين آزمون بايد روي صفحه‌اي تمركز مي‌كردند كه روي آن ۳۶ كلمه به نمايش در آمده بود.
 
 در اين تحقيق از آزمون‌شوندگان خواسته شد، يك بار بدون مشت‌كردن دست و دو بار هر بار به مدت ۴۵ ثانيه با دست مشت‌كرده كلمات را به خاطر بسپارند. براي مشت‌كردن دست توپي كوچك به آنها داده شد تا آن را در دست خود بفشارند.
 
 بهترين نتيجه را گروهي به دست آورد كه هنگام تمركز روي صفحه مورد نظر، دست راست و هنگام يادآوري كلمات دست چپ خود را مشت مي‌كرد. آنها توانستند به‌طور متوسط ۱۱ كلمه را به ياد آورند كه ۹ كلمه آن صحيح بود. كارآيي اين گروه دوبرابر گروهي بود كه هم هنگام تمركز و هم هنگام يادآوري دست چپ را مشت‌كرده بود.
 
گروهي كه اصلا دست خود را مشت نكرده بود نتايجي بدتر از دو گروه ديگر به دست داد. «روث پراپر» مي‌گويد: «اين نتيجه نشان مي‌دهد كه حركات ساده از طريق ايجاد تغييراتي موقت در فعاليت‌هاي مغزي حافظه را بهبود مي‌بخشد. از اين تجربه مي‌توان دريافت كه با استفاده از روش‌هاي ساده اما ارزشمند مي‌توان قابليت‌هاي متفاوت دو نيمكره مغز را مورد تحقيق قرار داد./پایان پیام
ارسال نظر