در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۵۴۲۳۳
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۹
نماینده مجلس شورای اسلامی:
نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پژوهش و تحقیقات درکشور نیازمند توجه بیشتر است،گفت:یکی از مهم ترین منابع برای دستیابی به پیشرفت در زمینه های مختلف برخورداری از وجود متخصصان و کارشناسانی است که بتوانند دانش و تجربه خود را از جنبه های مختلف تخصصی به رشته تحریر در بیاورند.

به گزارش گروه دانش خبرگزاری دانا(داناخبر)،رییس کمیته پژوهش و فناوری کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت:یکی از مهم ترین منابع برای دستیابی به پیشرفت در زمینه های مختلف برخورداری از وجود متخصصان و کارشناسانی است که بتوانند دانش و تجربه خودرا از جنبه های مختلف تخصصی به رشته تحریر در بیاورند و با استفاده از کند و کاو موضوعات مشخص راهی جدید برای افرادی باز کنند که در رشته مختلف فعالیت می کنند.

وی با بیان اینکه قطب های علمی به عنوان مرجعیت علمی کشور عمل می کنند ،افزود:قطب های علمی به عنوان مرکز فکر و دانش تعداد قطب‌های علمی کشور در هفت سال گذشته از ۸۴ به ۱۴۲ قطب رسیده و این آمار برای نشریات علمی و پژوهشی از ۱۸۱ به ۶۸۲ و برای پارک‌های علم و فناوری از ۱۴ پارک در سال ۸۴، به ۳۱ پارک در سال‌جاری رسیده است.

اختیاری گفت:کشور ایران که گام های موثری برای توسعه در بخش علمی پژوهشی بر داشته است بیش از سایر کشورها نیازمند تحقیق، پژوهش و استفاده از دانش متخصصان داخلی است.

رییس کمیته پژوهش و فناوری کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، در خصوص میزان بودجه در نظر گرفته شده برای بخش پژوهش ، افزود: قرار است بخش قابل توجهی از بودجه عمومی کشور، به صندوق نوآوری و شکوفایی اختصاص یابد، تا موجب شکوفایی در بخش پژوهش کشور شود.

نماینده اقلیت های دینی در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد:درکشور ما تعداد زیادی دانشگاه، دانشکده و موسسه آموزش عالی دولتی و خصوصی وجود دارد،، که هر سال بیش از 900 هزار دانشجو در رشته ها و مقاطع مختلف تحصیلی می پذیرند. همچنین، دانشگاه های ما تعداد زیادی استاد، استادیار و عضو هیات علمی دارند، که بیشتر آنها در زمینه تولید علم وانجام پژوهش فعال هستند.

وی افزود: بر اساس آخرین اطلاعات پایگاه معتبر علمی اسکوپوس، ایران با تولید ۳۰ هزار و ۷۱۴ مقاله در سال ۲۰۱۲ و کسب سهم ۱/۵۶ درصدی از کل تولید علم دنیا، مقام اول منطقه و هفدهم جهان را کسب کرده است. همچنین، بر اساس آمار پایگاه معتبر ISI، ایران با تولید ۲۱ هزار و ۵۰۶ مقاله و سهم ۱/۹ درصدی از کل تولیدات علمی در همین سال، موفق به کسب رتبه دوم منطقه خاورمیانه و نوزدهم جهان شده است.

وی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر، بیشتر نیروهای متخصص و پژوهشگر کشور در بخش‌های دولتی فعال هستند و تعداد کمی در بخش‌های خصوصی فعالیت می کنند و این امر موجب خلا در تولید فکر می شود؟گفت:برخی از پژوهشگران به خاطر اینکه صرفا به فکر کسب درآمد هستند دربخش خصوصی فقط بخشی از وقت خود را برای امر تحقیق صرف می کنند و به دلیل تامین نبودن، بیشتر وقت خود را صرف کارهایی می کنند که از درآمد آن بتوانند زندگی خود را بگذرانند،در حالی که اگر بخواهیم در کشور ودربخش پژوهش به صورت جدی فعال باشد، باید موسسه های کاملا خصوصی وجود داشته باشند، که پژوهشگران توانمند کشور را به صورت نیروهای ثابت در اختیار بگیرند و از توان تحقیقاتی در عرصه های مختلف برخوردار باشند./پایان پیام


ارسال نظر