در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۵۵۳۹۳
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۰
رییس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران در گفتگو با خبرگزاری دانا عنوان کرد:
ریيس پژوهشگاه علوم و فناوري اطلاعات ايران،تبدیل یک ایده به ثروت را در گرو ثبت دقیق و درست مقالات علمی عنوان کرد و گفت: هم اکنون برای تبدیل یک ایده به ثروت نیازمند یک سلسله فرایند اطلاعاتی هستیم.

دکتر امید فاطمی در گفتگو با خبرنگار گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر)، افزود: هم اکنون برای تبدیل یک ایده به ثروت نیازمند یک سلسله فرایند هستیم که اگر اخلالی در یکی از قسمت های این فرایند رخ دهد، ایده مذکور منجر به ثروت نخواهد شد.

وی با تاکید به اینکه هر ایده ای منجر به تولید ثروت نمی شود،گفت:امروزه حتی در کشورهای صنعتی هم از 500 طرح ارایه شده تنها یک طرح منجر به تولید ثروت می شود زیرا ممکن است هر یک از ایده ها در طی این فرایند از رده خارج شوند.
 
وی تصریح کرد:در این زنجیره ارتباطی باید مکانیسمی طراحی شود تا پژوهشگران بر اساس و مبنای نیاز جامعه، طرحی را پیش ببرند. متاسفانه امروزه به علت نبود حلقه اتصالی بین پژوهشگران و نیازهای کشور و همچنین کمبود منابع اطلاعاتی، استنادات علمی این افراد از خارج از کشور تامین می شود اما اگر ما خواستار انقلابی در این عرصه از فناوری هستیم باید برای تقویت این فرایند ارتباطی و اطلاعاتی تاکید فراوانی کنیم یعنی بتوانیم از طریق پایگاه اطلاعاتی خودمان نیاز جامعه را بررسی و سپس آن نیاز را در اختیار محققان قرار دهیم.
 
وی بیان کرد:هم اکنون این پژوهشگاه برای تحقق این امر مهم سامانه های مختلفی را راه اندازی کرده است که یکی از این سامانه ها مدیریت اطلاعات تحقیقاتی (سمات) نام دارد. این پایگاه طرح مصوب شورای عالی عتف است و کار آن هم ثبت لحظه ای تمام پایان نامه ها، مقاله های معتبر علمی ، اختراع ها و شرکت های دانش بنیان کشور است.
 
دکتر فاطمی اظهار داشت: این سامانه(www.semat.ir)به گونه ای طراحی شده است که علاوه بر پاسخگویی نیاز سیاست گذاران می تواند پاسخگوی نیاز پژوهشگران و صنعت گران هم باشد.
 
وی افزود: این شبکه در اصل یک منبع دست اول و یک مرکز ایجاد پیوند است که تنها ابر داده های اطلاعاتی(مثل نام نویسنده،عنوان نشریه و...) را دریافت و ذخیره می کند؛در حال حاضر این اطلاعات توسط مرکز اطلاعات و مدارک علمی ایران معروف به ایران داک انجام می شود. همچنین دسترسی بهتر پژوهشگران کشور به منابع علمی داخلی و خارجی هم توسط مرکز دیگر این پژوهشگاه به نام مرکز اشتراک منابع (اسما)انجام می شود.
 
وی در خصوص چگونگی دسترسی پژوهشگران به تمامی این اطلاعات علمی گفت:هم اکنون پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات برای افزایش دسترسی به منابع علمی معتبر،طرح خدمات دیجیتالی اشتراک منابع را عملیاتی کرده است تا تمامی نیازهای پژوهشگران برای دسترسی به منابع علمی با استفاده از روش هایی چون امانت و سفارش مقالات الکترونیکی بین المللی تامین شود.
 
ریيس پژوهشگاه علوم و فناوري اطلاعات ايران تاکید کرد: طرح ملی امانت و سفارش مقالات الکترونیکی اسما یکی از زیرمجموعه های سامانه هوشمند اشتراک منابع (سهام) است که چندی پیش به منظور نهادینه کردن فرهنگ اشتراک منابع علمی و دسترسی پژوهشگران به تمامی مقالات علمی پایگاه های بین المللی توسط این پژوهشگاه راه اندازی شد.
 
وی گفت:هم اکنون این سامانه در مرحله آزمایشی به سر می برد و پژوهشگران، دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی، کارشناسان و اعضای هیات علمی101 دانشگاه کشور می توانند با عضویت در این سامانه مقالات الکترونیکی را به صورت رایگان از 27 پایگاه علمی بین المللی معتبر همچون الزویر، اشپرینگر و ساینس دایرکت دریافت کنند.
 
گفتنی است علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و عضویت در این سامانه ها می توانند به سایت اینترنتی پژوهشگاه (www.irandoc.ac.ir) مراجعه کنند.
ارسال نظر