به گزارش گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر) و به نقل از مهر، سلول های خونی که از دم یک موش اهداکننده گرفته شد برای تولید یک موش شبیه سازی شده در مرکز منابع زیستی ریکن ژاپن مورد استفاده قرار گرفت.
محققانی که نتایج تحقیقات خود را در مجله زیست شناسی تولید مثل منتشر کردند اظهار داشتند که طول عمر این موش ماده شبیه سازی شده عادی بود و توانست تولید مثل کند.
دانشمندان در یک موسسه مرتبط اخیرا 600 کپی که از نظر ژنتیکی با هم برابر بوده از یک موش تولید کردند.
موش تاکنون از چندین منبع مختلف سلولهای اهدا کننده شبیه سازی شده، که در این میان می توان به سلول های خونی که در غدد لنفاوی، مغز استخوان و کبد وجود دارد اشاره کرد.
این گروه تحقیقاتی ژاپنی با هدف تحقیق در رابطه با اینکه آیا می توان از سلول های خونی هم برای شبیه سازی استفاده کرد یا خیر دست به این تحقیقات زدند. آنها قصد داشتند منبعی پیدا کنند که به سادگی در دسترس باشد تا بتوان موش های آزمایشگاهی که از نظر علمی ارزشمند هستند را شبیه سازی کنند.
این گروه به ریاست آتسو اوگورا از مرکز منابع زیستی ریکن در تسوکوبا، در استان ایباراکی ژاپن، از دم موش اهدا کننده خون گرفته، سلولهای سفید خونی را ایزوله کرده و از هسته ها برای آزمایش های شبیه سازی استفاده کردند و در این آزمایش ها از همان تکنیکی استفاده کردند که برای تولید دالی گوسفند شبیه سازی شده در ادینبورو استفاده شد.
از این فرآیند با عنوان انتقال هسته سلولی یاد می شود که دربرگیرنده انتقال هسته ها از یک سلول بالغ به تخمک بارور نشده ای است که هسته آن خارج شده است.
این دانشمندان ژاپنی اظهار داشتند که این تحقیق برای نخستین بار نشان می داد که موش را می توان با استفاده از فرایند هسته سلول های خونی شبیه سازی کرد. این سلول ها را می توان بلافاصله پس از برداشت برای شبیه سازی استفاده کرد و نیازی به اتانازی حیوان اهدا کننده نیست.