در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۵۵۸۲۸
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۷
رییس سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران:
بسیاری از ما هنگام استفاده از اینترنت پرسرعت، با نشانه‌هایی مواجه می‌شویم که خبر از پایان اعتبار سرویس اینترنت دارند و این در حالی است که با تعجب در ذهنمان چرتکه‌ای از مصرف را بالا و پایین می‌کنیم و صد البته به نتیجه‌ای نمی رسیم.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانا(داناخبر)، کم فروشی در اینترنت از مفاهیمی است که با نفوذ سرویس‌های اینترنت پرسرعت متولد شد و چند سالی است که به یکی تنش‌های بین کاربران اینترنت و ارایه‌کنندگان خدمات این عرصه تبدیل شده است.
صحبت از کم فروشی که می‌شود ابتدا انگشت اتهام به سمت شرکت‌های ارایه دهنده سرویس نشانه می‌رود. این در حالی است که آنان از ملاحظاتی نظیر حفظ اعتبار نزد مشتری، رقابتی بودن بازار ارایه سرویس و از لزوم خدمت رسانی با بهترین کیفیت دم زدند.

عده‌ای از اعضای نظام صنفی رایانه‌ای کشور که معتقدند شرکت‌های رسمی و معتبر دست به چنین کاری نمی زنند و وجود این پدیده را در شرکت‌های رسمی انکار کردند.
ساسان شیر دل - عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور - در این خصوص اظهار کرد: شرکت‌های شناسنامه‌دار فعال در زمینه اینترنت بعید است که به کم‌فروشی اقدام کنند، سرعت و حجم کمتر از بسته خریداری شده، می‌تواند معلول مسایل بسیاری از علل باشد که شاید باید در جای دیگری بررسی شود.
برخی دیگر از صاحب نظران نظیر دبیر سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور به شرایط انحصاری واردات پهنای باند و اختیار تخصیص آن برای شرکت‌های ارایه‌دهنده اشاره کردند و این موضوع را از عوامل اصلی دانستند.

در این میان برخی از مسوولان انجمن شرکت‌های اینترنتی به شرایط تجاری مختلف همچون ناهماهنگی در عرضه و تقاضا براساس استانداردهای اصولی اشاره کردند.
ریاضیات، رییس انجمن شرکت‌های اینترنتی بهای تمام شده بالای پهنای باند و تقبل این بهای بالا برای isp ها را دلیل انجام کم فروشی برخی از شرکت‌ها دانست و بهبود شرایط تجاری برای شرکت‌های ارایه دهنده سرویس اینترنت را برای کاهش کم فروشی پیشنهاد کرد.

با اینکه مسوولان امر تاکید می‌کنند تا کاربران درصورت مشاهده کم فروشی در شرکت‌ها شکایت و پیگیری کنند تا سازمان تنظیم مقررات ارتباطات با آن‌ها برخور کند؛ در این سال‌ها نمونه‌ای موفق از اعمال قانون در این زمینه کمتر به گوش رسیده و شاید شنیده نشده باشد که شرکتی به دلیل کم فروشی تعطیل شده باشد.

کاربران چگونه از احتمال کم فروشی سرویس خود مطلع شوند؟
یک موضوع مهم در این خصوص این است که کاربرانی که تمایل دارند از احتمال کم فروشی سرویس خود مطلع شوند از چه راهی می‌توانند سرعت خدمات ارایه‌شده را اندازه بگیرند تا بدانند آیا کم‌فروشی صورت می‌گیرد یا خیر.
سازمان فناوری اطلاعات نرم‌افزار سنجش سرعتی را برای این مساله طراحی کرده و برروی سایت مرکز مدیریت توسعه ملی اینترنت (متما) قرار داده است؛ مرجعی برای سنجش سرعت سایت‌ها به کار گرفته می شود.

دبیر کل سازمان نظام صنفی و رایانه‌ای کشور (یکی از نهادهای شرکت کننده در تفاهم نامه پایش) معتقد است: نرم‌افزارهایی وجود دارد که می‌تواند به کاربران کمک کنند تا شرکت اینترنتی کم فروش را پیدا کنند اما بسیاری از کاربران اطلاع کاملی از چگونگی استفاده از این نرم افزارها ندارند و باید این اطلاع به آنان ارایه شود تا از حقوق خود باخبر باشند.

در حالیکه با وجود وعده های مسوولان امر مبنی بر نظارت، هنوز هم کاربران از مساله کم فروشی اینترنتی گله مندند؛ رییس سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران اظهار داشت: شرکت‏های فعال حوزه اینترنت مرتکب تخلف کم‏ فروشی نیستند و این موضوع تحت نظارت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است.

آزاده داننده با اشاره به اقدامات رگولاتوری در این رابطه گفت: سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، شرکت‏های ISP را ملزم به تهیه پورتالی برای پاسخگویی به شکایات مشترکان کرده که به فرد شاکی شماره پیگیری 17 رقمی ارایه می‏کند و در صورتی که در موعد مقرر، شرکت ISP متشاکی نسبت به پاسخگویی و رفع تخلف اقدام نکند، شاکی می‌تواند به سامانه جامع پاسخگویی به شکایات در آدرس Complaint.cra.ir مراجعه و با وارد کردن کد 17 رقمی شکایت خود را پیگیری کند.

وی افزود: بخشی از این سامانه، مربوط به تفاهم‏نامه 8 جانبه پایش و کنترل سرویس‌های ارتباطی و فناوری اطلاعات است، که سازمان نظام صنفی رایانه ‏ای در جایگاه دبیر این تفاهم‌نامه فعالیت می‏کند و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به عنوان رییس کمیته، سازمان حمایت مصرف‏ کنندگان و تولیدکنندگان به عنوان نایب رییس و سازمان‌های تعزیرات حکومتی، فناوری اطلاعات ایران، پلیس فتا، پلیس اطلاعات و امنیت عمومی ناجا و شرکت ارتباطات زیرساخت از اعضای آن هستند.

به گفته داننده، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در بازدید و بازرسی‏ های دوره‏ ای از شرکت‌های ISP، شاخص‏های مرتبط با کیفیت سرویس را کاملا مورد بررسی و نظارت قرار داده و نسبت به ارزیابی عملکرد آنها اقدام می‌کند و در صورت مشاهده تخلف وفق مفاد پروانه و مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، برخورد می‌کند.
ارسال نظر