به گزارش گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر) و به نقل از مهر، این محققان فناوری را توصیف کرده اند که در آن دی اکسید کربن با آب و دیگر مایعات واکنش نشان می دهد و در فرایندهای بعدی جریانی از الکترون ها را ایجاد می کند که می توانند جریان برق تولید کنند.
"برت هملرز" از مرکز ارتقای فناوری آب پایدار در هلند، گفت: ایستگاه های تولید برق در سراسر جهان سالانه حدود 12 میلیارد تن دی اکسید کربن ناشی از احتراق زغال، نفت یا گاز طبیعی تولید می کنند. در عین حال سیستم های گرمایی تجاری یا خانگی نیز 11 میلیارد تن دی اکسید کربن به این میزان می افزایند.
وی و همکارانش می گویند: اگر بتوان از دی اکسید کربن ناشی از نیروگاه های برق استفاده کرد، این فناوری جدید سالانه حدود هزار و 570 کیلووات برق اضافی تولید می کند.
به گفته هملرز، استفاده از دی اکسید کربن نیروگاه های برق و دیگر صنایع دود زا به عنوان ماده خام اولیه برای تولید برق، می تواند بدون افزودن گاز گلخانه ای بیشتری به جو منابع اضافی برای انرژی ایجاد کند.
وی تاکید کرد: این راهبرد، ما را از شر دی اکسید کربن خلاص نمی کند. شما از انرژی استفاده می کنید که در حال حاضر هدر می رود؛ توان هدر رفته را گرفته و انرژی بیشتری از آن کسب می کنید اما نمی توان آن را در قرنطینه نگه داشت.
نتایج این تحقیقات درنشریه Environmental Science & Technology Letters انجمن شیمی آمریکا منتشر شده است.