در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۵۷۰۸۲
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۳
دبیردوم کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرگزاری دانا؛
دبیر دوم کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بحث میادین مشترک نفتی میان ایران و کشورهای خلیج فارس یکی از دغدغه های مسوولان است، گفت: درحال حاضرکشور قطر و عربستان تقریبا 2 برابر ایران از میادین مشترک بهره برداری می کنند و این موضوع باعث شد تا ایران نیز برای خروج ازاین بحران با برخی از شرکت های خارجی که ذکر نام آنها به دلیل مسایل امنیتی به صلاح نیست رایزنی بکند و این موضوع درآینده نوید بخش است.

دبیر دوم کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر)، گفت: بحث میادین مشترک نفتی و گازی میان ایران و کشورهای خلیج فارس که مهمترین آن کشور قطر بوده یکی از موضوع های است که هم دغدغه مدیران مسوول و هم نمایندگان مجلس است لذا چشم پوشی ازآن و نادیده گرفتن موضوع به بحث ملی کشور لطمه خواهد زد، لذا با توجه به تاکید مقام معظم رهبری نسبت به مسایل نفتی، مجلس نیز در لایحه بودجه این موضوع را جزو اولویت های خود قرار داده تا با سرمایه گذاری دراین راستا فاصله را از رقبای خود به حداقل برساند.

دکترموسی احمدی با ذکر این مطلب که طرز قرار گرفتن چاه های نفتی به حالت شیب دار و به سمت قطری ها است، گفت: حالت شیب چاه های مشترک نفتی به سمت کشور قطریکی از دلایلی است که این کشورمی تواند بهره برداری بیشتری بکند، اما دلیل مهم این امر سرمایه گذاری در بحث برداشت  نفتی است که با کمک شرکت های مهم خارجی از میادین مشترک بهره برداری می کند.

وی افزود: استراتژی قطری ها این است که مانع از تولید ایران از چاه های نفتی بشوند و نگذارند کشورما از سهم خود بهره برداری کند و متاسفانه بحث تحریم ها نیز این موضوع را برای ایران تشدید کرده است.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: این یک واقعیت است که سرمایه گذاری ایران در میادین مشترک نفتی کمتر از کشورهای حاشیه خلیج فارس بوده است و همین امر باعث شده میزان برداشت رقبا از میادین مشترک نفت و گاز 2 برابر ایران باشد.  وضعیت مخازن مشترک نفت و گاز ایران با همسایگان در خشکی و دریا موضوعی است که همواره مورد توجه بوده و این موضوع  با نگرانی ازعقب ماندگی ایران در برداشت از میادین مشترک همراه بوده است.
 
عضوکمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ایران به خاطر وجود تحریم ها دربسیاری از عرصه ها دچار مشکل شده و این واقعیت انکار ناپذیری است و دربحث میادین مشترک نفتی نیز به خاطر بحث تحریم ها دچار مشکل شده ایم و تا کنون موفق نشدیم که به وضعیت مطلوبی در این راستا برسیم.

حجت الاسلام موسی احمدی  تنها راهکار رسیدن ایران به کشورهای رقیب در بحث میادین نفتی اتکا به شرکت های داخلی بیان کرد وگفت:  ایران نمی تواند مانند کشورقطر به هر قیمتی قرار داد ببندد و از آنان کمک بگیرد زیرا آنها در قبال این کمک ها امتیازاتی را از دست می دهند که این موضوع برای کشور ما سنگین است.لذا باید به دانش و فناوری داخلی دل ببندیم.

نماینده مردم کنگان گفت: ایران به تازگی با برخی از شرکت های خارجی قراردادی به امضا رسانده و در برخی دیگر در حال رایزنی هست که به دلیل مسایل امنیتی ذکر نام آنها به صلاح نیست اما این موضوع در آینده نوید بخش خواهد بود.

دکتر احمدی گفت: کشورهای دیگرمانند ایران در تحریم نیستند، این کشورها بخش اعظمی از درآمدهای نفتی خود را به سرمایه‏گذاری خارجی اختصاص می‌دهند. اما در ایران استراتژی نسبت به بحث انرژی، نفت، سرمایه‏گذاری خارجی، سرمایه‏گذاری داخلی، در کوتاه‏مدت و بلندمدت است. در بحث انرژی، برنامه ایران استفاده وسیع از انرژی صلح‏آمیز هسته‏ای در مصارف گوناگون است. در بحث نفت استراتژی ایران کاهش صادرات نفت خام و افزایش فراوری نفت خام در داخل و تبدیل به محصول فراوری شده است.

ارسال نظر