محلی برای شکستن سکوت 8 ساله
در ابتدای این برنامه سعید سهراب پور رییس سابق دانشگاه صنعتی شریف در سخنانی به بیان ویژگی های ممتاز این دانشگاه و فعالیت هایی که برای اولین بار در کشور در این دانشگاه انجام شد، پرداخت.
علینقی مشایخی عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف سخنران بعدی بود که محور سخنانش را به ویژگی های تفکر سیستمیک و چگونگی فکر کردن اختصاص داد.
پس از او، مجید قاسمی مدیر عامل بانک پاسارگاد با بیان اینکه در این 8 سال اخیر درباره اقتصاد سکوت کردم اما امروز می خواهم با رعایت احترامات سکوت خود را بشکنم، رشد نقدینگی، تحریم غرب علیه ایران و افزایش قیمت تمام شده کالا و خدمات را از عوامل تورم فعلی ذکر کرد و توصیه هایی برای بهبود وضع اقتصادی کشور ارایه کرد.
حسین عبده تبریزی دبیر کل سابق بورس اوراق بهادار تهران نیز با موضوع «محصولات مالی» سخنانی ایراد کرد.
احمد قلعه بانی مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره با اینکه از فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف است موضوع سخنرانی خود را به «صفات مدل موفقیت» اختصاص داد و از تجربه های شخصی اش در این زمینه مواردی ذکر کرد.
«قانون چیز» چه می گوید؟
رضا امیرخانی (داستان نویس) دیگر سخنران این برنامه بود و با اشاره به قانونی تحت عنوان «قانون چیز» گفت: مطابق این قانون وقتی شما چیزی را به دست می آورید در مقابل چیزی را از دست می دهید. او سپس با بیان خاطره ای از دوران دانشجویی اش در دانشگاه شریف و ساخت هواپیمای تک نفره ای که با شکست مواجه شد، این شکست را سرآغاز موفقیت های بعدی خود در زمینه نویسندگی دانست.
لیلی گلستان (مترجم) نیز در سخنانی با اشاره به اینکه از 25 سالگی شروع به ترجمه کتاب کرده و تاکنون 30 عنوان کتاب توسط او ترجمه شده است گفت: ما در جایی فراواقعی و سوررئال زندگی می کنیم اما خودمان متوجه نیستیم.
علی پیرهانی جوانترین چند زبانه دنیا سخنران بعدی بود که به ذکر تجربیات و دستاوردهای خود برای یادگیری بیش از 20 زبان زنده دنیا پرداخت و یادگرفتن زبان دیگر کشورها را اولین گام برای برقراری صلح عنوان کرد.
طبیعت گوناگون ایران منشا تمدن های گوناگون آن
محمدعلی اینانلو کارشناس طبیعت هم با اشاره به اینکه تاکنون بیش از 2 میلیون کیلومتر در ایران و علاوه بر این بسیاری از نقاط جهان مسافرت کرده است، گفت: بدون اغراق طبیعت ایران در دنیا بی نظیر است. او این طبیعت گوناگون را دلیل به وجود آمدن تمدن های گوناگون دانست.
علی مقداری رییس قطب علمی طراحی، رباتیک و اتوماسیون ایران هم با بیان اینکه: پژوهش در شرایط تحریم و با امکانات محدود می تواند چالشی باارزش باشد به ذکر گوشه ای از توانایی های محققان دانشگاه صنعتی شریف در زمینه علم رباتیک پرداخت.
پخش کلیپ کوتاهی از سخنان بیل گیتس مدیرعامل سابق شرکت مایکروسافت و سخنرانی مهدی بهادری نژاد استاد گروه مکانیک دانشگاه شریف با موضوع «فرضیه دانشگاه زندگی» از دیگر بخش های برنامه TEDX بود.
ادبیات مادر همه هنرهاست
محمد شمس لنگرودی (شاعر) هم در سخنانی کوتاه به چشم انداز شعر از نگاه خود پرداخت و پس از او رضا کیانیان (بازیگر سینما) با اشاره به دلایل بازیگر شدنش و علاقه ای که از کودکی به این حرفه داشته است، گفت: من خواستم خودم باشم، وقتی خودم شدم آنگاه در بین بازیگران هم بازیگر متفاوتی شدم.
شهرام ناظری (خواننده آواز سنتی) که دیگر سخنران این برنامه بود، با بیان اینکه: من با زبان ساز و آواز پیامم را می رسانم و خیلی در سخنرانی تبحر ندارم، احترامی که برای دانشگاه ها به ویژه دانشگاه صنعتی شریف قائل است را دلیل حضور خود در این برنامه عنوان کرد. او دلیل موفقیت خود در کار آواز را استفاده از خلاقیت به جای تقلید و نیز آشنایی با ادبیات عنوان کرد و افزود: ادبیات مادر همه هنرهاست به ویژه هنر موسیقی. ناظری در ادامه با اشاره به علاقه و ارادتش به مولانا، قطعه ای از این شاعر بزرگ ایرانی را به صورت آواز اجرا کرد.
عادل فردوسی پور (مجری برنامه نود) سخنران پایانی برنامه بود که از علاقه شدیدش به فوتبال از سنین کودکی گفت و فوتبال را پدیده ای جهانی دانست که می تواند همه را متحد کند. او که از فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف است در ادامه گفت: من برای برنامه نود خیلی سختی کشیدم و هزینه دادم. هم تهدید شدم و هم تحدید اما سعی کردم آنچه را که حق بوده بگویم و تابوها را بشکنم.