به گزارش گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر) و به نقل از مهر، ستاره شناسان با استفاده از اطلاعات ناسا برای نخستین بار محاسبه کرده اند که در کهکشان راه شیری دست کم 8.8 میلیارد ستاره با سیاره های هم اندازه زمین وجود دارد که در دمای قابل سکونت به سرمی برند.
نتایج این تحقیقات دیروز دوشنبه 13 آبان ماه در مجله مقالات آکادمی علمی علوم منتشر شده است.
جف مارسی یکی از نویسندگان این تحقیق و استاد نجوم دانشگاه کالیفرنیا برکلی گفت: تنها در کهکشان راه شیری 8.8 میلیارد احتمال وجود حیات مطرح است.
دانشمندان اظهار می دارند که گام بعدی آنها بررسی اتمسفرهای این سیارات با تلسکوپ های قوی فضایی است که در آینده پرتاب می شوند، این امر می تواند سرنخی را درباره وجود حیات احتمالی در این سیارات به دست دهد.
مارسی اظهار داشت که نتایج این تحقیقات یک پرسش را به ذهن متبادر می کند که اگر ما در کیهان و یا در کهکشان راه شیری تنها نیستیم، پس چرا کهکشان ما در یک سکوت آزار دهنده ای فرو رفته است و هیچ صدایی از سوی تمدن های پیشرفته به گوش نمی رسد.
در کهکشان راه شیری یک ستاره از هر 5 ستاره از نظر رنگ، اندازه و سن شبیه خورشید ما است و این ستاره ها دارای سیاراتی هستند که تقریبا هم اندازه زمین محسوب می شوند و از نظر قرار گیری آنها در منطقه قابل سکونت این سیاره ها می توانند دارای آب به شکل مایع باشند.
این اولین باری است که دانشمندان درصد ستاره های شبیه به خورشید ما را که دارای سیاره های شبیه به زمین هستند را به جای تخمین، محاسبه کرده اند و آن را 22 درصد با حاشیه خطای مثبت و منفی 8 درصد اعلام کرده اند.
ناتالی باتالها دانشمند ناسا که روی کپلر کار می کند اظهار داشت که هنوز باید اطلاعات زیادی بررسی شود که این رقم به صورت نهایی اعلام شود.
براساس اظهارات مارسی، در کهکشان ما 200 میلیارد ستاره وجود دارد که 40 میلیارد آنها شبیه خورشید ما هستند، یکی از نویسندگان این تحقیق تعداد ستاره های شبیه خورشید را نزدیک به 50 میلیارد عنوان کرده به این معنا که تعداد سیارات شبیه به زمین 11 میلیارد خواهد بود.