در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۶۱۵۵۶
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۹
رسانه‌های ایرانی، چه دولتی و چه غیردولتی در دوران بعد از انتخابات تغییرات شگرفی داشتند. از تغییر ساختمان گرفته تا انتشار روزنامه‌های جدید و توقف و توقیف انتشار برخی نشریات.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانا (داناخبر)، اگر بخواهیم مروری بر تغییرات سه ماه اخیر رسانه‌های داخلی داشته باشیم باید گفت که بعد از انتخابات انتشار دو نشریه اصولگرا کاملا متوقف شد. پنجره که نزدیک به جبهه ایثارگران بود از انتشار بازایستاد بدون اینکه توضیحی درباره عدم انتشارش بدهد. آخرین شماره این نشریه 5 مردادماه منتشر شد. شنیده می‌شود مشکلات مالی دلیل این مساله بوده است.

چهار روز قبل از این تاریخ نیز وطن امروز، روزنامه منتسب به جریان سوم تیر (طرفداران دولت نهم و دهم) آخرین شماره خود را منتشر کرده بود. البته «وطن امروز» توانست بعد از حدود سه ماه، باز هم منابع مالی پیدا کند و روی کیوسک بیاید.

تغییر سوم در نشریات اصولگرا، تغییر مدیرمسوول روزنامه جوان بود. ودود حیدری مدیر این نشریه به عنوان ریاست سازمان بسیج دانشجویی رسید و عبدالله گنجی، جانشین سابق بسیج دانشجویی، مدیر مسوول جدید این نشریه شد.

تازه‌ترین تغییرات هم مربوط به خبرگزاری مهر بود. جایی که مدیرمسوول این رسانه استعفا داد. ظاهرا مهر با مشکلات مالی شدید روبرو است. آینده این خبرگزاری وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی و سابقا نزدیک به محمدباقر قالیباف به درستی مشخص نیست.

حرف از قالیباف که آمد باید اشاره کرد به روزنامه همشهری که قرار بود مدیر آن تغییر کند و برخی نشریات اقماری آن هم به دلیل ضررده بودن حذف شوند که البته تاکنون این اتفاق نیفتاده است. اگر بنا به این تغییرات باشد احتمالا گریبان نشریات و سایت‌های غیررسمی اطراف شهردار هم گرفته خواهد شد. تغییری که تاکنون برای این مجموعه رخ داده جابجایی ساختمان روزنامه و مجلات همشهری از مناطق پراکنده در شهر به یک ساختمان متمرکز در پارک وی بوده است. در میان نشریات اصولگرا، «متن» هم که متعلق به پورمحمدی، وزیر فعلی دادگستری و کاندیدای سابق انتخابات ریاست جمهوری بود، انتشار خود را متوقف کرد. نامه نیوز و هفته‌نامه حاشیه هم چنان به کار خود ادامه می‌دهند.

اما در برخی از نشریاتی که تا پیش از مرداد امسال اصولگرا بودند تغییرات بنیادی‌تری افتاده است. روزنامه ایران از حامی صد در صدی دولت احمدی‌نژاد به حاکی دولت فعلی تغییر رویه داده و البته پدر این روزنامه یعنی خبرگزاری ایرنا هم همین رویه را داشته است. محمد خدادی به ایرنا رفته و روغنی‌ها هم مدیر روزنامه ایران شده است. ضمن اینکه محمد نوری در حال حاضر سردبیر این روزنامه است و مدیر سایت روزنامه یعنی شبکه ایران.

در دو روزنامه دیگر دولتی یعنی خورشید و شهروند هم تغییرات جدی رخ داده است. خورشید شورای راهبردی جدیدی انتخاب کرده و ابراهیم رستمیان مقدم به عنوان رییس شورای راهبردی و سرپرست روزنامه خورشید و علیرضا امیرپور، مسعود حیدری و علی اکرمی عراقی به عنوان اعضای شورای راهبری منصوب شدند. این درحالیست که عبدالرضا وصال مدیرمسوول سابق روزنامه ایران نیز به روزنامه شهروند رفته است. هر دوی این روزنامه‌ها در یک روز اعلام کردند برای مدتی منتشر نخواهند شد. گفته شده است بررسی وضعیت مالی و نیز تغییر نیروی انسانی دلیل این توقف است. دیروز (چهارشنبه) هم خبر رسید که مدیر ایسنا تغییر کرده است. ایسنایی که خیلی هم حمایتش از دولت قبل آشکار نبود.

علاوه بر مجموعه دولت، دانشگاه آزاد هم تغییرات کلانی به خود دید. ابتدا مدیر روزنامه فرهیختگان تغییر کرد و بعد از آن مدیر ارتباطات دانشگاه و حالا خبر رسیده است مدیر تازه منتصب شده روزنامه فرهیختگان و خبرگزاری آنا نیز تغییر خواهد کرد. ضمن اینکه در این مجموعه، سایت راه دانشجو نیز تعطیل شد.

در رسانه‌های اصلاح طلب هم دگرگونی‌های زیادی وجود داشته است. محمد قوچانی که به همراه تیم خود مجلات «مهرنامه»، «آسمان» و «تجربه» را منتشر می‌کرد بعد از انتخابات موفق شد مجوز انتشار دوباره نشریات خود را کسب کند. نشریاتی که از اسفند سال 1391 منتشر نمی‌شدند. به علاوه آن نشریات، تیم قوچانی شماره نخست دانش‌‌نامه را هم روی کیوسک برد. نشریه‌ای که به رشته‌های ریاضی، فنی و تجربی نظر دارد و پیش از این در قالب ویژه‌نامه نشریه تجربه منتشر می‌شد. او البته کمی بعد از انتخابات دوباره هوس روزنامه‌داری کرد و به همراه غلامحسین کرباسچی به سراغ روزنامه «هم میهنی» رفت که به گفته هیات نظارت بر مطبوعات، مجوز انتشار داشت. اما در روزهای اخیر معاون قضایی قوه قضاییه به حکم تبرئه این روزنامه اعتراض کرده و بنا شده که این مساله زیر نظر رییس قوه قضاییه بررسی شود.

همین ماجرا برای روزنامه نشاط هم افتاده است. این روزنامه را قرار است ماشاء الله شمس الواعظین منتشر کند. شمس الواعظین پیش از این در گفت وگو با خبرگزاری دانا جزییاتی از انتشار این روزنامه را اعلام کرده بود.وزیر ارشاد قول داده که مشکل این دو روزنامه را برطرف کند.

شنیده‌ها حاکی از انتشار یک روزنامه دیگر هم هست. روزنامه صنعت که مشخص نیست دقیقا اسپانسر آن کیست. حرف‌هایی از انتشار روزنامه امید ایرانیان به دست عارف هم هست.

رسانه های اصلاح‌طلبان البته در این مدت تلفاتی هم داشتند. روزنامه بهار با انتشار مقاله‌ای در مورد غدیر به دستور هیات نظارت بر مطبوعات توقیف شد. هرچند کمی پیش از آن انتشار این روزنامه به خواست خود روزنامه برای مدت دو هفته متوقف شده بود.

روزنامه اصلاح‌طلب آرمان که ظاهرا با استفاده از فضای انتخابات توانسته به تیراژ قابل توجهی برسید هم تغییری در برنامه دارد و می‌خواهد نام خود را از آرمان روابط عمومی به آرمان امروز تغییر دهد.

در بخش نشریات غیرسیاسی نشریه هابیل موفق شد شماره نخست خود بعد از توقیف را منتشر کند. این نشریه رویکرد متفاوتی به مسایل انقلاب اسلامی و دفاع مقدس دارد.

به علاوه نشریه اتاق سبز در حوزه سلامت منتشر شده است، نمایه تهران با رویکرد به مسایل کلان شهر تهران کار خود را آغاز کرده است مجموعه خبرآنلاین نشریه سام را منتشر کرده که بیشتر تبلیغ شرکت محصولات فرهنگی سام و مسایل حوزه کتاب است و نشریه اقتصاد زنان هم نخستین شماره خود را روی کیوسک داده است. نشریه‌ای سیاسی - فرهنگی به نام صدای شال هم به صاحب امتیازی، مدیریت و سردبیری عبدالله رفیعی روی کیوسک آمده است. این نشریه ادعا دارد کاملا مستقل است.

در بخش نشریات ورزشی هم دنیای فوتبال که پیش از این روزنامه بود با همان تیم دوم خود یعنی سردبیری علی عالی به صورت ماهنامه روی دکه آمد و روزنامه شوت ورزشی هم روی دکه آمده که کار رضا اسماعیلی و تیم اوست. نشریه فرهنگی ورزشی تماشا هم که گفته می‌شد با اسپانسری رحیم مشایی در کنار دو نشریه« یکشنبه» و «هفت صبح» کار خود را آغاز کرده بود؛ ابتدا رویه چاپ خود را تغییر داد و هر شنبه و چهارشنبه منتشر شد؛ اما وقتی دید که این موضوع به مذاق مخاطبان خوش نیامده، کار را یکسره کرد و تعطیل شد. در خود هفت صبح هم تغییراتی رخ داد و صاحب امتیازی از موسسه ارتباط بران پویا به محسن غفوری، یک فارغ‌التحصیل روزنامه‌نگاری به گفته خود روزنامه، واگذار شد. البته سردبیر هفت صبح، آرش خوشخو در اتفاقی جالب به مجموعه روزنامه جام‌جم اضافه شد و معاونت سردبیر در امور صفحات فیچر یا غیرخبری را به عهده گرفت.

به این ترتیب رسانه‌های ایرانی، از دولتی گرفته تا غیردولتی در سه ماه بعد از انتخابات نزدیک به 30 تغییر مهم را تجربه کردند. مشابه این مدل در کمتر نقطه‌ای از جهان قابل مشاهده است و این سوال را به وجود می‌آورد که چرا رسانه ایرانی تا این حد از تغییرات دنیای سیاست متاثر می‌شود؟

ارسال نظر