عیسی کلانتری در گفت و گو با خبرگزاری دانا:
دکتر عیسی کلانتری در گفت و گو با خبرنگار گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر) گفت: احیای دریاچه ارومیه یک مساله فنی – اجتماعی – سیاسی است. چالشی که در این بین وجود دارد هم مسایل فنی می تواند باشد، هم مسایل اجتماعی، هم مسایل سیاسی و هم مسایل اقتصادی. همه اش چالش است اما باید تلاش کنیم که دریاچه را احیا کنیم. خوشبختانه هفته گذشته دولت بودجه سال جاری دریاچه را تصویب کرد و بودجه پیشنهادی ما برای سال آینده نیز در متن لایحه قرار گرفت.
کلانتری افزود: راهکارهای احیای دریاچه ارومیه بیش از 3 ماه است که مشخص شده است. چنانچه با همکاری صمیمانه دستگاه های اجرایی و مسوولان محلی، این راهکارها پیاده شود، دریاچه تا سال 1402 می تواند در سطح اکولوژيکش احیا شود.
دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه خاطرنشان کرد: ما تا اینجای کار از حمایت های دولت راضی هستیم. بالاخره با توجه به محدودیت های مالی که دولت دارد و تعهدات مالی که دولت قبل بر گردن این دولت گذاشته، اقداماتشان از دید من قابل ستایش است. در این شرایط که آقای رییس جمهور قول دادند که دریاچه را احیا کنند، از هیچ تصمیم علمی و منطقی دریغ نکردند و بودجه مورد درخواست ما را هم تخصیص دادند. فقط امیدواریم که خزانه و سازمان برنامه این تعهدات را سریع عملی کنند که دستگاه های اجرایی ما مشکلی نداشته باشند.
وی با ابراز رضایت از همکاری مردم منطقه با برنامه های ستاد احیای دریاچه ارومیه، گفت: همکاری مردم منطقه در کل خوب بوده است. وقتی دریاچه می خواهد احیا شود به ناچار یک سری مضیقه ها برای مردم به وجود می آید چون ما که نمی خواهیم آب را از حوضه دیگری بیاوریم. متاسفانه برخی از مسوولان مردم را تحریک می کنند و از این موضوع سو استفاده می کنند. بالاخره هر چیزی را که بخواهید درمان بکنید، دردی هم دارد و مردم باید این درد را بپذیرند. مشکل دریاچه مشکل مردم است. احیای دریاچه دردهای کوتاه مدتی برای مردم به وجود می آورد که امیدواریم با آموزش، با راهنمایی، با اطلاع رسانی و با بزرگواری مردم همراه شود تا مشکل اصلی که همچون غده سرطانی است، درمان شود.