به گزارش گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر) و به نقل از ایسنا، ماموریتهای کنونی از موشک برای کاهش سرعت در زمان نزدیک شدن به سیارات استفاده میکنند اما در نظریه جدید، فضاپیما میتواند به سادگی از میدانهای گرانشی سیارهای برای کشیده شدن به درون جو مریخ استفاده کند.
به گفته محققان، این حرکت موسوم به ضبط بالستیک میتواند به بازگشایی مرز مریخ برای ماموریتهای رباتیک بیشتر، سفرهای سرنشیندار اکتشافی آینده و حتی تلاش برای استعمار مریخ کمک کرده و ناسا نیز به آن علاقمند شده است.
اگرچه زمان ماموریت به نسبت ماموریتهای کنونی، چند ماه افزایش خواهد یافت اما هزینهها بسیار کمتر خواهد بود.
این نظریه در سال 1990 برای قرار دادن یک کاوشگر ژاپنی در مدار ماه مورد استفاده قرار گرفته بود.
روش جدید، فضاپیما را در مدار شبیه مریخ قرار میدهد تا در بالای سیاره پرواز کرده، سرعت کم کند و در نهایت توسط نیروی گرانش به داخل کشیده شود.
درحالیکه هزینه پرتاب و سفر به شکل قبل باقی میماند، اما دیگر نیازی به سوخت بزرگ و پیچیده برای کاهش سرعت و برخورد با سیاره با سرعت مناسب نیست.
محققان به بررسی این امر پرداختهاند که چگونه از گرانش زمین، خورشید و ماه برای قرار دادن فضاپیما در مدار مطلوب ماه بهره ببرند.
میتوان هر سه جسم سماوی را برای ایجاد فروفتگیهای کاسه مانند در فضازمان تصور کرد.
با قرار دادن مسیر یک فضاپیما از میان این فرورفتگیها بطوریکه حرکت در مسیر به کندی صورت بگیرد، در نهایت فضاپیمای مذکور میتواند در فرورفتگی کوچک ماه قرار گرفته و در مدار بینیاز به سوخت حرکت کند.
این پژوهش در سایت arXiv قرار گرفته و قرار است در مجله Celestial Mechanics and Dynamical Astronomy منتشر شود.