فاطمه زمانی، خبرگزاری دانا، گروه سبک زندگی؛ مساله ترس کودکان یکی از قدیمی ترین دغدغه های والدین است.
علی رغم آنکه ترس در کودکان طبیعی بوده و قسمتی از فرآیند رشد در کودکان را تشکیل می دهد ، گاهی اوقات غیر عادی و مزمن می شود و به قدری کودک را آشفته و پریشان می سازد که در فعالیت های معمول او اختلال ایجاد می کند و اطمینان خاطر را از او می گیرد.
با افزایش تجارب کودک در محیط زندگی ، برخی ترس ها از میان رفته و جای خودرا به ترس های جدید تر می دهد.
البته این نکته را فراموش نکنید که برخی از کودکان هیچ گاه معنای ترس را به شکل شدید تجربه نمی کنند ، در حالیکه بسیاری از آن ها با مجموعه ای از تجارب ترسناک در طول زندگی شان روبه رو می شوند.
ترس در کودکان ریشه در چه عواملی دارد ؟
ابراز ترس در کودکان به عوامل مختلفی چون ؛ جنس ، سن ، میزان رشد ذهنی ، تجارب گذشته و درجه امنیتی که از آن برخوردار هستند ، بستگی دارد.
اختلافات خانوادگی ، طلاق و جدایی از والدین ، تنبیه و تهدید والدین ، بیماری ، اعتیاد ،عدم احساس امنیت ، حیوانات و مرگ و میر از جمله عواملی است که موجب ایجاد ترس در کودکان می شود.
تحقیقات نشان داده است؛ والدینی که همیشه نگران بوده و در تشویش به سر می برند ، اغلب فرزندان شان دارای همان روحیات بوده و همیشه در ترس و واهمه قرار دارند.
گاهی اوقات والدین خود سبب ایجاد و انتقال ترس در کودکان بوده و آن را به شیوه های مختلفی به کودکان شان منتقل می کنند.
هم چنین ، گاهی اوقات تغییر در شیوه محل سکونت و جدا شدن از والدین می تواند ترس را در کودک ایجاد کند.
چه راهکارهایی برای مهار ترس کودکان وجود دارد؟
مدیریت ترس و عدم اشتراک آن با کودکان ، یکی از راه هایی است که می تواند ترس کودکان را مهار کند.
بر اساس نظر محققان ، پاسخ منطقی دربرابر ترس کودکان ، پرهیز از عجله و شتاب زدگی و حفظ آرامش و خونسردی می تواند راهکارهای مناسبی برای غلبه بر ترس کودکان باشد.
گاهی اوقات والدین برای تنبیه از تهدید استفاده می کنند که در اینصورت فشار روانی زیادی را به کودکان منتقل می شود که به صورت ترس های مختلفی بروز می کند.
صحبت کردن درباره ی مشکلات به جای تهدید و سرکوب می تواند مناسب ترین شیوه برای مهار ترس کودکان باشد.