در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۵۳۰۵۰
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۰
چگونه استرس را کنترل کنیم؟
اگر میزان استرس و اضطراب بیشتر از حد معمول باشد سبب می شود تا افراد نتوانند به درستی بر روی کارها و افکارشان متمرکز شوند و تاثیرات منفی و مخربی بر روی سیستم ایمنی بدن باقی می گذارد و باعث ایجاد اختلال در زندگی افراد می شود.
پردیس تاج، خبرگزاری دانا، گروه سبک زندگی؛ استرس و اضطراب احساسات ناخوشایندی هستند که افراد در طول زندگی و شرایط مختلف آن را تجربه می کنند.
استرس و اضطراب دو موضوع مجزا از هم دیگر هستند و باید آن ها را از هم تفکیک کرد.
استرس در لحظه اتفاق می افتدد به طور مثال برای یک امتحان سخت، استرس دارید اما اضطراب مربوط به آینده است و برای اتفاقی که در آینده ی نامعلوم قرار است رخ دهد، اضطراب گریبانتان را می گیرد.
البته مقدار کمی از استرس برای ادامه ی زندگی لازم و ضروری است و نمی توان تاثیرات مفید آن را نادیده گرفت چرا که اگر برای امتحان سخت استرس نداشته باشید هیچ گاه مطالعه نمی کنید و در نتیجه موفق نخواهید شد.
بروز نشانه استرس و اضطراب می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. عوامل ارثی و ژنتیکی، حوادث کودکی،‌ عوامل زیست شناختی و جسمانی (اختلال در سیستم هورمونی)،
عوامل محیطی و اجتماعی (زلزله، سیل، مشکلات خانوادگی) و … از جمله مواردی هستند که می‌توانند سبب ایجاد استرس و اضطراب در شرایط مختلف شوند.

اگر میزان استرس و اضطراب بیشتر از حد معمول باشد سبب می شود تا افراد نتوانند به درستی بر روی کارها و افکارشان متمرکز شوند و تاثیرات منفی و مخربی بر روی سیستم ایمنی بدن باقی می گذارد و باعث ایجاد اختلال در زندگی افراد می شود.

برای کاهش استرس و اضطراب و از بین بردن آن چه راهکارهایی وجود دارد؟


با استرس خداحافظی کنید!

۱- افکارتان را بنویسید.
یکی از راحت ترین و ساده ترین روش هایی که همه ی شما از عهده ی آن بر می آیید "نوشتن" است. یک کاغذ در دست بگیرید و همه ی افکاری را که آزارتان می دهد بدون ذره ای تغییر بر روی کاغذ بنویسید.

۲- خودتان را به آرامش دعوت کنید.

زمانی که افکار مزاحم کننده وارد ذهنتان می شود و باعث می شود نتوانید به درستی کار کنید بهتر است جلوی آن ها را بگیرید.
لازم نیست کار خاصی را انجام بدهید فقط کافی است چشم هایتان را ببندید و چند نفس عمیق بکشید و تمام توجهتان را بر روی این کار بگذارید و به هیچ موضوع دیگری فکر نکنید.

۳- موسیقی مورد علاقه تان را گوش دهید. 
موسیقی به دلیل تاثیری که بر احساسات فرد می‌گذارد راه مناسبی برای کاهش استرس است تحقیقات نشان داده است که گوش دادن موسیقی باعث کاهش میزان هورمون‌های استرس‌زا در بدن می‌شود. بهترین موسیقی برای رسیدن به آرامش موسیقی کلاسیک است ولی هیچ محدودیتی برای سبک موسیقی وجود ندارد. مسئله ی مهم حس آرامشی است که از گوش دادن به موسیقی مورد علاقه‌تان کسب می‌کنید.

۴- ورزش کنید‌.
تاثیری که یک پیاده روی ساده بر روی سلامت جسم و روان می گذارد را فراموش نکنید. در انتهای یک روز سخت و پر کار یک پیاده روی ساده می تواند باعث احساس بهتری در شما شود.

۵- از خندیدن غافل نشوید.
گاهی اوقات با کاهش میزان استرس و فشار متوجه می شوید که مشکل  بسیار کوچک‌تر از چیزی بوده است که فکرش را می‌کردید. بنابراین در زمان استرس سعی کنید خنده را فراموش نکنید چرا که خندیدن باعث افزایش اندروفین و هم چنین کاهش هورمون استرس زا می شود.

۶- مثبت اندیش باشید.
به جای اینکه وقتتان را صرف فکر کردن به مسائل بیهوده کنید. جنبه های مثبت را در نظر بگیرید و به چیزهای خوب فکر کنید. خواهید دید که چقدر در بهبود حالتان موثر است.


۷- تغذیه مناسب داشته باشید.

غذاهای دریایی مانند ماهی که سرشار از امگا3 هستند را در برنامه ی غذاییتان قرار دهید. سعی کنید که از لبنیات تازه و کم چرب استفاده کنید و تا جایی که امکان دارد از مصرف غذاهایی که پرکالری و چرب هستند پرهیز کنید. از میوه و سبزی های تازه غافل نشوید زیرا سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین ها هستند و در تقویت سیستم ایمنی بدن به شما کمک می کنند.


۸- دمنوش بخورید.
مصرف کافئین را به حداقل برسانید و دمنوش های آرامش بخشی همانند اسطوخودوس را جایگزین چای و قهوه کنید. زیرا مصرف بلند مدت کافئین رابطه ی مستقیمی با افزایش اضطراب و استرس دارد.

۹- خوابتان را تنظیم کنید.
ارزش خواب خوب شبانه را دست کم نگیرید. خواب مستقیما بر همه‌ی جنبه‌های سلامت  تاثیر می‌گذارد، بنابراین یک شب نا آرام می‌تواند میزان استرس را به شدت افزایش دهد از این رو فضایی آرام را برای خوابیدن انتخاب کنید.

۱۰- زندگی را بپذیرید.

بعضی از انواع استرس همانند مرگ عزیزان یا بیماری های جدی و بلایای طبیعی اجتناب‌ ناپذیرند. در این موقعیت‌ها بهترین شیوه‌ی برخورد با استرس، قبول شرایط و پذیرش اوضاع است.
پذیرش مشکلات کار ساده‌ای نیست اما تلاش برای پذیرش، تنها کلید رهایی از فشار این دردهاست.
ارسال نظر