در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۵۳۵۰۲
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۴
کابوس به خواب های ترسناکی گفته می شود که فرد را از خواب می پراند و استرس و اضطراب زیادی را به او وارد می کند.

فاطمه زمانی ، خبرگزاری دانا ، گروه سبک زندگی ؛ کابوس به خواب های ترسناکی گفته می شود که فرد را از خواب می پراند و استرس و اضطراب زیادی را به او وارد می کند.

اگرچه کابوس ها می توانند در مدت زمانی کوتاه به وقوع بپیوندد ، اما شمارا از خواب بیدار می کنند و بازگشت به خواب را دشوار می سازند.

ترس ، اضطراب ، عصبانیت ، غم و تنفر همگی از جمله عواملی هستند که می توانند در ایجاد کابوس نقش داشته باشند.

اما چرا کابوس میبینیم ؟

استرس و ضربه های روحی

در افراد مبتلا به افسردگی و اضطراب و دیگر اختلالات روانی ، کابوس دیدن تجربه ی رایج تری است.هم چنین افراد مبتلا به آسیب های روحی ، ممکن است کابوس هایی را تجربه کنند که حوادث ناخوشایند گذشته دوباره زنده شود.

مصرف داروها

تحقیقات نشان می دهد مصرف برخی از داروها بر الگوی خواب تأثیر می گذارد و باعث ایجاد کابوس می شود.

ابتلا به بیماری های مختلف

در صورت ابتلا به بیماری هایی چون میگرن ، سندرم پای بیقرار و اپنه ی خواب ، چرخه ی خواب تغییر کرده و کابوس ایجاد میشود.

درمان

دارو درمانی

باوجود اینکه دارودرمانی به ندرت برای درمان کابوس به کار می رود ، اما ممکن است از این روش درمانی برای رفع اختلالات همراه فرد مانند افسردگی یا استرس استفاده شود تا با بهبود یافتن این بیماری ها ، کابوس نیز درمان شود.

پراسوزین دارویی است که برای رفع این اختلال تجویز می شود و غالبا کابوس های تکراری و مزمن را بهبود می بخشد.

روان درمانی

در این روش ، فرد با به اشتراک گذاشتن احساسات خود با روانپزشک ، با وقایعی که برای او ایجاد ناراحتی می کند، مقابله می کند.

کاهش استرس و اضطراب

با توجه به اینکه بسیاری از تنش ها و اضطراب ها به تنهایی قابل کنترل نیستند و از طرفی می توانند آسیب های فراوانی را به روح و روان فرد وارد کنند ، مراجعه به مشاوره کنترل استرس راهکار موثری برای درمان این اختلال به شمار می رود.

ارسال نظر