در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۵۶۳۵۳
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۷
برای اینکه بتوانیم روزه‌داری بی‌نقص داشته باشیم، باید اصولی را در تغذیه‌مان رعایت کنیم. خیلی از افراد به خاطر گرسنگی پیاپی و در ساعاتی متوالی در این ماه، نگران این می‌شوند که مبادا ویتامین و مواد مغذی لازم به بدن‌شان نرسد.
به گزارش خبرگزاری دانا، گروه سلامت؛ کم کم داریم به ماه مهمانی دل‌ها نزدیک می‌شویم. ماهی که با سحر و افطارهایش حال دلمان را دگرگون می‌کند. تغذیه‌ی ‌مناسب در ماه مبارک رمضان، از مهم‌ترین نکات روزه‌داری است. برای اینکه بتوانیم روزه‌داری بی‌نقص داشته باشیم، باید اصولی را در تغذیه‌مان رعایت کنیم. خیلی از افراد به خاطر گرسنگی پیاپی و در ساعاتی متوالی در این ماه، نگران این می‌شوند که مبادا ویتامین و مواد مغذی لازم به بدن‌شان نرسد. ما در این مقاله سعی داریم تا نگرانی شما را کاهش داده و اصول تغذیه‌ی مناسب در ماه مبارک رمضان را عنوان کنیم.

سحر و افطار با تغذیه‌ی مناسب

1) خوردن سحری از واجبات است

سحری حکم صبحانه و نهار را برای شخص روزه‌دار دارد. برخی افراد ترجیح می‌دهند تا سحری خود را در ساعاتی زودتر خورده اما خوابی دل‌چسب داشته باشند. این تفکر غلطی است و به خاطر زیاد شدن ساعات روزه‌داری، ضرر زیادی به بدن می‌رسد. سحری نیز از ارکان مهم داشتن تغذیه‌ی مناسب در ماه مبارک رمضان است.

شما با این کار میزان آب بدن را کاهش داد و از طرفی سبب خستگی‌های مفرط در طول شبانه‌روز می‌شوید. تغذیه‌ی مناسب در ماه مبارک رمضان را با آهسته خوردن غذای‌تان دو چندان کنید. در سحری از خوردن نان سبوس‌دار غافل نشوید، زیرا بر حفظ انرژی پایدارتان کمک شایانی می‌کند.

در وعده‌ی سحری، از خوردن غذاهای شور بپرهیزید. غذاهایی مانند سوسیس و کالباس، منفعتی ندارد و شما را تشنه‌تر می‌کنند. زیتون، ترشی، انواع سس‌ها، محصولات فرآوری شده‌ی کارخانه‌ای را از سر سفره‌ی سحرتان حذف کنید تا تغذیه‌ی مناسب ماه مبارک رمضان را داشته باشید.

2) پرخوری در افطار ممنوع

سعی کنید افطارتان را با غذاهای آبکی مثل سوپ و آش آغاز کنید. به این خاطر که معده‌ی شما ساعاتی را بدون فعالیت بوده و پرخوری و شروع با غذایی سنگین، به ضرر دستگاه گوارشی‌تان خواهد بود.

تغذیه‌ی ‌مناسب در ماه مبارک رمضان، شامل نخوردن غذاهای جرب، سرخ‌کردنی‌ها، پرنمک و شیرین است که باعث آزار رساندن به بدن در روز بعدی است. بالعکس، مصرف غذاهایی با فیبر بالا و مواد مغذی مانند میوه‌ها، سبزیجات، برنج و انواع گوشت‌ها را افزایش دهید.

مغزیجات و خرما یکی دیگر از میان‌وعده‌های پیشنهادی ما به شماست. چون هم انرژی بدن‌تان را بالا می‌برند و هم ترکیبات مفیدی دارند. خرما از جمله مواد غذایی‌ای محسوب می‌شود که دارای قند طبیعی، پتاسیم، مس و منگنز است.

3) آب مهمان همیشگی‌تان در سفره سحر و افطار

اگر بین ساعات افطار تا سحر، به بدن شما آب کافی نرسد، در نیمه‌های روز تشنه شده و احساس خستگی تمام وجودتان را احاطه می‌کند. حداقل 8 لیوان مایعات باید به بدن شما برسد. از آشامیدن نوشیدنی‌هایی نظیر آب پرتقال، شیر، شربت خاکشیر و تخم شربتی، آب و سوپ غافل نشوید. از نویشیدنی‌هایی با قند غیر طبیعی جلوگیری کنید، زیرا قند مضر وارد بدن شده و افزایش وزن را در پی خواهد داشت.

4) خوردنی‌های مجاز در ماه مبارک

میوه و سبزیجات به خاطر داشتن میزان زیادی از فیبر، یکی از مهم‌ترین میان‌وعده‌های غذایی در ماه رمضان اند. فیبر مانع از ایجاد یبوست شده و احساس سیری به شما می‌دهند. علاوه بر این مواد مغذی فراوانی دارند. در کشورهای جنوب آسیا، مصرف میوه در وعده‌ی افطار یکی از اصول تغذیه‌ی مناسب در ماه مبارک رمضان است. مصرف میوه‌ی خشک شده‌ی زردآلو، انجیر، کشمش و آلو به خاطر داشتن مواد معدنی و فیبر، در ماه مبارک رمضان توصیه شده است.

برنج و گروه کربوهیدرات‌ها از قبیل ماکارانی و برنج قهوه‌ای، نان سبوس‌دار و جو، دیرهضم بوده و سبب حفظ انرژی بدن در سرتاسر روزاند.

گوشت و انواع آن از قبیل مرغ، ماهی، لبنیات منابع غنی پروتئین اند که باعث حفظ ساختار بافت‌های بدن هستند. پروتئین حیوانی، منبع غنی از آهن است که سبب گردش اکسیژن در کل بدن است. تخم مرغ نیز از جهت اینکه فرآورده‌ای حیوانی و منبع خالص پروتئین است، به شما توصیه می‌شود.

سوپ و آش یکی از آغازکننده‌های افطار در کشورهای عربی است که جبرانی برای مایعاتی است که در سرتاسر روز بدن به آن میزان مایعات نیاز داشت. شما هم می‌توانید سفره‌ی افطارتان را با غذاهای آبکی نظیر آش و سوپ رنگی کنید. به خاطر داشتن آب مرغ و حبوباتی نظیر عدس و لوبیا، مواد معدنی مورد نیاز بدن تامین می‌شود.

نان سبوس‌دار به خاطر فیبر بالایی که دارد، جایگزین مناسبی برای نان‌های فانتزی و ... است. می‌توانید سر سفره‌ی افطارتان، نان سبوس‌دار را با کره بادام زمینی فاقد نمک، ارده، پنیر و خرما نوش جان کنید. با رعایت موارد بالا شما می‌توانید با خیالی راحت به استقبال ماه مبارک رمضان رفته و از تغذیه‌ی ‌مناسب در ماه مبارک رمضان غافل نباشید.

عاشقی‌تان مبارک. 

ارسال نظر