فاطمه زمانی ، خبرگزاری دانا ، گروه سبک زندگی ؛ امروزه صحبت کردن یکی از کلیدهای اصلی موفقیت به شمار می آید.با این وجود کسانی هستند که به خاطر ترس از صحبت کردن درجمع از حرف زدن در محافل مختلف اجتناب می کنند.
ترس از صحبت کردن در مقابل دیگران شمارا محدود می کند و لذت به اشتراک گذاری عقاید و افکارتان با دیگران و تبادل نظر با آن هارا از شما می گیرد. اگر نتوانید ترس و اضطراب خودرا کنترل کنید ، آن طور که شایسته شماست نخواهید توانست توانایی های خودرا به دیگران بشناسانید و از فرصت های پیش رو بهره ببرید. ترس از صحبت کردن مجبورتان می کند سکوت کرده و نتوانید از حق خود دفاع کنید. اگر این ترس بیش از اندازه و غیر قابل کنترل شود ، به روابط شما با دیگران لطمه می زند و زندگی تان را مختل خواهد کرد.
مهم ترین دلایل
خودگویی منفی
بسیاری از افرادی که از صحبت کردن در جمع واهمه دارند ، با این مشکل دست به گریبان هستند. این گونه افراد همیشه بدترین حالت ممکن را تصور کرده و با تجزیه و تحلیل بیش از حد اتفاقات ، برای خود ترس و نگرانی و اضطراب می آفرینند.
برنامه ریزی ضعیف
شاید به نظرتان بی ربط باشد ، اما بسیاری از افرادی که از صحبت کردن در جمع واهمه دارند ، برای تمرین آن برنامه ریزی نمی کنند. بنابراین در هنگام تمرین اضطراب دارند و به سختی تلاش می کنند تا از آن دوری کنند. متأسفانه این افراد به دلیل عدم آمادگی کافی هنگام صحبت کردن ، اشتباهات بیشتری مرتکب می شوند و در نهایت خودشان را به شدت قضاوت می کنند.
روابط دوستانه ضعیف
یکی از عوامل بسیار مهمی که سبب می شود از صحبت کردن در جمع واهمه داشته باشید ، کمبود اعتماد به نفس است. مطالعات نشان داده است که داشتن روابط دوستانه قوی باعث تقویت اعتماد به نفس می شود. برخی از افراد انتظار دارند دوستان و اطرافیان شان به طور کامل از آن ها حمایت کنند. بنابراین هنگامی که حس می کنند تحت حمایت آن ها قرار ندارند ، اضطراب زیادی را تجربه می کنند. در مقابل ، افرادی که می دانند دوستان شان بدون توجه به عملکردشان و تنها به خاطر خودشان درکنار آن ها هستند ، اعتماد به نفس بالاتری دارند.
یکی دیگر از عواملی که به تنهایی می تواند به این ترس دامن بزند ، مورد تمسخر قرار گرفتن است. مسخره کردن و دست انداختن در جمع ، موجب خجالت زدگی و تحقیر آن ها می شود و همین کافی است تا دفعه ی بعد که قصد صحبت کردن در جمع را دارند ، تمام اعتماد به نفس شان را از دست بدهند.
افراد ذاتا خجالتی و کمرو هم معمولا از جمع گریزان اند و بعید به نظر می رسد که بخواهند مهارت هایشان را برای صحبت کردن در جمع تقویت کنند.
راه های غلبه بر ترس
از صحبت کردن در جمع های کوچک شروع کنید
بهبود مهارت های کلامی قدم به قدم صورت می گیرد. پس بهتر است از جمع های کوچک و خودمانی شروع کنید و کم کم با تعداد نفرات بیشتری روبه رو شوید تا صحبت کردن در جمع برایتان عادی شود.
مقتدرانه شروع کنید
سخنرانی خودرا مقتدرانه و محکم شروع کنید. اگر ابتدای صحبت خودرا با صدای آهسته و اضطراب شروع کنید ، دیگر به سختی می توانید کنترل اوضاع را در دست بگیرید.
ورزش و رژیم غذایی مناسب داشته باشید
برای یک سخنرانی خوب باید هم ذهن و هم بدن آمادگی داشته باشند. ورزش منظم ، خواب کافی و تغذیه مناسب داشته باشید. تمرینات ورزش علاوه بر اینکه ذهن شمارا آماده می کنند ، به افزایش اعتماد به نفس نیز کمک می کنند.
خجالت را کنار بگذارید
یکی از راه های اصلی در غلبه بر ترس از صحبت کردن ، کنار گذاشتن خجالت و کمرویی است. بسیاری از افرادی که از صحبت کردن در جمع می ترسند ، بسیار خجالتی هستند. پس به جای فرار کردن از این ویژگی ، سعی کنید تا با آن مقابله کنید.
افکارتان را مثبت کنید
یکی از راه های کنترل اضطراب ، پرورش افکار مثبت است. مثبت فکر کردن به تلاش و تمرین فراوان نیاز دارد. شکرگزاری از هرچیز کوچکی افکار مثبت را در شما تقویت می کند. سعی کنید برای هر اتفاقی که می افتد چند خصوصیت مثبت ذکر کنید و آن را بر روی کاغذ بنویسید. این تمرین مغزتان را وادار به مثبت اندیشی می کند.
ذهن آگاه شوید
ذهن آگاهی به شما کمک می کند تا به مرور زمان به اضطراب خود غلبه کنید و ترس تان را از بین ببرید. ذهن آگاهی به معنای تمرکز بر لحظه ی حال است.زمانی که اضطراب به سراغتان می آید ، تنها به مموضوعات منفی فکر می کنید. در نتیجه اضطرابتان افزایش می یابد. بنابراین تمام تلاش خودرا به کار بگیرید تا به چیز های مثبت فکر کنید.