در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۵۷۴۳۱
تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۲
انجام مرتب‌اش می‌تواند استرس و اضطراب را در فرد کاهش داده و میزان رضایت او از زندکی را بالا ببرد.
به گزارش خبرگزاری دانا، رسیدن به آرامش روحی و جسمی، یکی از مهم‌ترین خواسته‌های بشر از دیرباز تا حال بوده است. مدیتیشن یکی از روش‌های ابداعی بشر برای کسب آرامش روحی بود. مدیتیشن و یا مراقبه، هنری برای آرامش بخشیدن به روح و جسم است که با تمرکز محقق می‌شود. برای انجام آن، باید در حالت لوتوس بنشینید و تمرکزتان را بر روی تنفس‌تان یا صدای عقربه‌های ساعت بگذارید.

مدت زمان انجام مدیتیشن در روز 10 الی 15 دقیقه است و اگر تا 40 روز ادامه یابد شما متوجه سبکی جسم و روح خود در تمامی امور زندگی خواهید شد و به بیان دیگر، برای‌تان سبک‌بالی می‌آورد. انجام مرتب‌اش می‌تواند استرس و اضطراب را در فرد کاهش داده و میزان رضایت او از زندکی را بالا ببرد. این ورزش فکری، فاقد هر گونه عوارض منفی بوده که به همین خاطر در علم پزشکی امروز، بسیار مورد بحث و تحقیق قرار گرفته است.


سلامت روح و جسم با مدیتیشن

به اختصار، تعدادی از مزایای مدیتیشن بر سلامت روح و جسم را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

· تنظیم علائم قلب در بدن

با انجام مدیتیشن، خون به راحتی در سرتاسر بدن جریان می‌یابد و در نهایت سبب کنترل ضربان قلب می‌شود. با گردش نرمال خون در بدن، تنفس شما نیز تنظیم می‌شود.

· سلامت ذهن و کارکرد مغز

با مدیتیشن و کنترل عملکرد ذهن، در فعالیت‌های ذهنی تعادل و توازن ایجاد می‌شود. دکتر جو دیسپنزا در این مورد می‌گوید که درمان بالینی مدیتیشن را می‌توان برای درمان اضطراب و استرس به کاربرد تا سلامت عملکرد مغز و تقویت حافظه را ایجاد نماییم.


· رفع دردهایی در نواحی مفصل

دردهای مفصلی یکی از دردهایی است که به خاطر نشستن‌های پیاپی پشت میز کامپیوتر در محل کار و یا منزل، برای هر فرد ایجاد می‌شود. بروز این التهابات در طول زمان، سبب ایجاد بیماری‌هایی مزمن مانند سرطان، دیابت و سندورم روده می‌شود. مدیتیشن، دردهای مفصلی را کاهش می‌دهد.

· تقویت حافظه

با مراقبه و افزایش تمرکز حواس، تمرکز در ذهن و حافظه تقویت می‌شود و شخص در هنگام مراقبه، به آرامش ذهنی و تمرکز حواس می‌رسد. اگر شما دچار کندی یادگیری و تمرکز حواس هستید نگران نباشید، زیرا مراقبه با افزایش دوپامین در ذهن سبب بهبود تمرکز و یادگیری می‌شود.

· کاهش وزن

مراقبه با تاثیر بر ضمیر ناخودآگاه، به شما در تصویرسازی و برنامه‌ریزی‌های جدید کمک می‌کند. بسیاری از افراد، سعی بر کاهش وزن و رسیدن به اندام ایده‌آل خود دارند. با مراقبه ذهنی، شما قادر خواهید بود که تصویرسازی‌های جدیدی از نحوه زندگی، ... و وزن خود ارائه دهید.

· رفع سرماخوردگی

مادر همه بیماری‌ها، سرماخوردگی است و انسان در طول سال، چندین بار سرما می‌خورد. دغدغه‌های امروز بشر، بیشتر روحی است که سبب تحلیل جسمانی و کاهش قدرت ایمنی بدنش می‌شود. با مدیتیشن می‌توانید به طور غیرمستقیم، بدن را در مقابل انواع ویروس‌ها مقاوم کند.

· سلامت گوارش

خصوصیات اخلاقی مانند عصبانیت و خشم سبب تحریک عصب‌های معده و به مرور زمان، ایجاد درد در اندام‌های گوارشی مثل معده و روده می‌شود. با انجام مدیتیشن، میزان خشم و عصبانیت در طول روز کاهش یافته و دردهای ایجاد شده توسط درد و رنج نیز بهبود می‌یابند.


· تنظیم ساعت خواب و بهبود کیفیت آن

ملاتونین هورمونی است که به هورمون خواب معروف است و به بهبود چرخه خواب و بیداری کمک می‌کند. با تجربه استرس، ساعت خواب‌تان بهم می‌ریزد، زیرا هورمون ملاتونین کاهش می‌یابد. در خطوط بالا ذکر شد که مدیتیشن باعث کاهش استرس می‌شود و در نتیجه ملاتونین را افزایش می‌دهد.

· مدیتیشن و بهبود خلق و خو

هورمون‌هایی معروف به احساسات در بدن یافت می‌شوند به نام هورمون‌های اکسی توسین و سراتونین.

سراتونین، سبب ایجاد تعادل در خلق و خو شده که در بسیاری از داروهای ضد افسردگی، یافت می‌شود. اکسی توسین نیز باعث افزایش محبت و همدلی می‌شود. مدیتیشن سبب افزایش این دو هورمون در بدن می‌شود و بهبود خلق و خوی شما را در پی خواهد داشت.

· تعادل هورمون آدرنالین و کورتیزول

هورمون آدرنالین باعث افزایش ضربان قلب و در نتیجه افزایش فشارخون است و هورمون کورتیزول نیز قند خون را افزایش داده و سبب تضعیف سیستم ایمنی می‌شود. مدیتیشن، راهی برای کاهش این دو هورمون ذکر شده است که به مرور زمان سبب تنظیم ضربان قلب و متعادل کردن میزان فشار و قند خون در بدن است.

سخن آخر اینکه، مدیتیشن راهی برای تمرین در حال زندگی کردن در دنیای پر هرج و رج امروزی است. به بیان دیگر، در مدیتیشن می‌توانید به ذهن آرامش داده و عملکرد آن را بالا ببرید. این آرامش ذهنی و درونی، سبب افزایش سلامت ذهن و جسم است که امروزه از نکات مهم در زندگی است.



ارسال نظر