علیرضا کریمیوثیق رئیس کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار گندم، آرد و نان با اشاره به اینکه ماموریت و نگاه کانونها، ایجاد تعامل میان حوزههای صنعت، دانشگاه و بازار برای رونقبخشی و تجاریسازی دستاوردهایشان و ورود فناوری به این حوزهها است، گفت: کانون گندم، آرد و نان یکی از مهمترین کانونهای دفتر هماهنگی دانش، صنعت و بازار است که تلاش میکند تا اجزای بزرگ زنجیره آرد را به عنوان یک کالای استراتژیک، در بحث خودکفایی و تامین، شناسایی، و با یک پشتیبانی ملی، مورد حمایت قرار دهد.
حمایتها از زنجیره آرد و مشتقات آن
این کانون در بخش نان به عنوان قوت لایموت مردم تلاش میکند تا زنجیره فعلی، پیوستگی بیشتری میان کشاورز، حوزههای تولید و تبدیل محصول ایجاد کند.
در بحث مشتقات آرد که گستردگی بالایی داشته و از ماکارونی، بیسکوئیت، شیرینیجات تا نان را شامل میشود نیز تلاشها بر این بوده تا حمایتهای کافی به عمل آید.
ایجاد مرکز نوآوری صنعت غذا
برای انسجام بیشتر میان این اهداف، از چند طرح توسط کانون رونمایی شده است. یکی از این طرحها، آموزش و ایجاد فضای انتقال تجربه است که این مهم با ایجاد آکادمی ملی نان در حال پیگیری است.
طرح ابتکاری کانون، ایجاد مرکز نوآوری صنعت غذا است که با مساعدت معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، در مجموعه سیلویی ۱۲۰۰ متر مربعی ۸۰ ساله بعثت تهران ایجاد شده است.
این کانون همچنین در بحثهای رونق بازار، دستاوردهای مهم آرد و نان، فناوریها و دستگاههای جدید، تمهیداتی را فراهم میآورد تا شرکتها و افراد فعال این حوزه بتوانند خود را به بازار معرفی کنند.
عضویت مجموعه ها در کانون
این کانون که پذیرای بیش از 40 مجموعه است و این مجموعهها، بیشتر در قالب اتحادیه به عضویت این کانون درآمدهاند. مثلا اتحادیه نان که بیش از 100 هزار عضو در سراسر کشور دارد یا اتحادیه نان حجیم، انجمن صنایع نان ایران که بیش از 314 عضو دارد، انجمن ماکارونی و . . . برخی برندهای فعال این حوزه نیز به صورت داوطلب به کانون مراجعه کرده و به عضویت آن درآمدهاند.
این کانون پیش از کرونا، در قالب مراسمی، برترینهای زنجیره گندم و نان را معرفی کرد که با اقبال بالایی مواجه شد. همچنین این کانون تعامل بالایی با نمایشگاه ایبکس که هرساله برای تمام زنجیره گندم، آرد و غلات برگزار میشود، دارد.
برگزاری نشستهای دورهای
همچنین اعضای این کانون، نشستهای دورهای خود را به صورت حضوری و مجازی برگزار کرده و مسائل مربوط به حوزه خود را پیگیری و رصد میکنند.
کریمیوثیق ضمن تشکر از حمایتهای دفتر هماهنگی دانش، صنعت و بازار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با اعلام اینکه سورنا ستاری بسیار دلسوزانه و پدرانه به کار نگاه میکند، افزود: حمایتهایی که ما از معاونت علمی و فناوری دریافت کردیم، بیشتر معنوی بوده. هر چند که از حمایتهای مالی نیز برخوردار شدیم. معاونت علمی در ایجاد مرکز نوآوری صنعت غذا و برگزاری نمایشگاه ایبکس، حمایتهایی به عمل آورد و مجموعه کانون از این اقدامات راضی است.
انتهای پیام/