به گزارش خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری دانا(دانا خبر)، مشکلات ناشی از بی خوابی و کم خوابی در شب، سراسر روز انسان را تحت تاثیر قرار می دهد. از بین بردن این مشکلات معمولا راهکارهای قابل به کار گیری دارد.
1- نیمه شب از خواب بیدار می شوید؟
اکثر خانم هایی که یاۀسه هستند، در طول شب مکرر از خواب بیدار می شوند، این امر مانع از یک خواب عمیق می شود و این بی خوابی ها زیبایی و شادابی های شما را کم کم از بین می برد.
حالا چه باید بکنیم: به محض اینکه متوجه این اتفاق شدید اولین گامی که باید بردارید این است که از تبدیل شدن آن به یک عادت جلوگیری کنید، گام بعدی این است که زمانی که از خواب بیدار می شوید اتاق را تاریک نگه دارید و از روشن کردن لامپ اتاق جدا خودداری کنید و برای پیدا کردن مسیر خود از یک نور کم مانند چراغ قوه یا شمع استفاده کنید.
تلوزیون یا کامپیوتر را روشن نکنید حتی برای چند دقیقه، نور حاصل از صفحه نمایش این وسایل موجب تحریک سیستم عصبی شما می شود و دوباره خوابیدن را برای شما سخت تر می کند، حتی اگر خیلی گرسنه بودید به هیچ عنوان هر چیزی را نخورید، بهتر است که یاد بگیرید که خوردن چه چیزهایی به بهتر خوابیدن شما کمک می کند.
یک کاغذ و خودکار در دسترس بگذارید. اگر دغدغه های فکری زیادی دارید که مانع از خواب شما می شود، آنها را روی کاغذ پیاده کنید. به محض نوشتن روی کاغذ تصور کنید که از پس این مشکل برآمده اید و آن را حل شده فرض کنید. شایان ذکر است که بگوییم برای نوشتن اصلا چراغ روشن نکنید از یک نور کم استفاده کنید.
یک راه حل دیگر برای رسیدن به آرامش انجام نرمش هایی ساده است.
2- دندان قروچه
اگر با سردرد و فک درد از خواب بیدار شدید، ممکن است که در حین خواب دندان های آسیاب یا فک خود را روی هم فشار می دهید که اصطلاحا به آن دندان قروچه می گویند، در واقع دندان قروچه یکی از شایع ترین اختلالات خواب است.
حالا چه باید بکنیم : حتما برای چکاپ نزد دندان پزشک بروید. اغلب علت دندان قروچه، مشکلات جویدنی است و خطر جدی برای دندان های شما محسوب می شود. یکی از علت های عمده ی این عارضه جویدن زیاد آدامس است. دندان پزشک شما با قرار دادن یک دستگاه مناسب مانع از فشار دادن فک و دندان ها می شود، درمان دیگر در این رابطه شامل تزریق بوتاکس به ماهیچه های فک است.
3- اختلال در ریتم شبانه روزی
هرگونه اختلالی در ریتم شبانه روزی موجب ناراحتی ، سردرگمی و به هم ریختن برنامه ی زندگی شما می شود.
حالا چه باید بکنیم: یک برنامه ی خوب و منظم برای خود تعیین کنید.یک زمان خواب، بیداری که متناسب با خودتان است را دنبال کنید حتی در روزهای تعطیل و آخر هفته ها. این ایده ممکن است برای افرادی که باید هر روز صبح زود از خواب بیدار می شوند مشکل باشد چون اکثر این افراد تمایل دارند که در روزهای تعطیل و آخر هفته ها بیشتر بخوابند و تا جایی که امکان دارد دیرتر از خواب بیدار شوند. اما بهترین ها را انجام دهید تا بین روزهای کاری و غیر کاری شما تفاوتی نباشد. نکته ی مهم اینجاست که تلاش کنید در طول شبانه روز بدن خود را با ورزش کردن و دیگر فعالیت های مورد علاقه خود بیدار نگه دارید تا در زمان خواب آماده ی یک خواب راحت و عمیق باشید.
4- ادرار مکرر
بیدار شدن از خواب و رفتن به دستشویی یکی از مشکلات رایج اختلال خواب است که شب ادراری نام دارد. با افزایش سن، توانایی بدن ما در نگه داشتن مایعات برای مدت زمان طولانی کاهش پیدا می کند. در حدود 65 درصد از بزرگسالان و افراد مسن از شب ادراری رنج می برند.
حالا چه باید بکنیم: بهترین راه کار این است که در وهله اول سعی کنید از خواب بیدار نشوید. در آقایان اولین گام چکاپ پروستات است، التهاب و یا هیپرپلازی خوش خیم یا تومور پروستات همگی می توانند علایم این عارضه باشند. در خانم ها مثانه بیش فعال، عفونت های دستگاه ادراری یا التهاب مثانه از جمله علت های از دست دادن اختیار ادرار است. پس به منظور بررسی این مشکلات حتما به دکتر مراجعه کنید و پیگیری کنید.
سه ساعت قبل از خوابیدن از نوشیدن هرگونه مایعات خودداری کنید. مصرف چای و قهوه موجب تحریک مثانه می شود، که کاهش مصرف آنها بی تاثیر نخواهد بود.
از خوردن غذاهایی با محتوای بالای مایع مانند سوپ یا میوه برای صرف شام و یا بعد از شام خودداری کنید.
5-خروپف
افرادی که از خروپف های سنگین رنج می برند باید تست آپنه انسدادی خواب را بدهند.
خروپف به خودی خود می تواند مانع از استراحت و خواب کافی باشد پس حتما پیگیر علت های آن باشید.
حالا چه باید بکنیم: سعی کنید در شیوه زندگی خود تغییراتی را اعمال کنید. کارشناسان در این زمینه پیشنهاد می کنند که وزن کم کنید حتی 10 کیلو، حالت خوابیدن خود را عوض کنید و از یک بالش برای حفظ آن حالت استفاده کنید که تا حد امکان از آن حالت خارج نشوید. از قرص های خواب آور و یا آرام بخش ها استفاده نکنید. این قرص ها موجب ضعیف کردن عضلات گلو و درنهایت افزایش خرو پف می شود. اگر تمام این موارد مفید نبودند به پزشک مراجعه کنید، پزشک مربوطه راهکارها و ابزار مفیدی را در این باره پیشنهاد خواهند داد. /پایان پیام