به گزارش گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر) و به نقل از ایسنا، اتحادیه بینالمللی شیمی کاربردی و مرکز تحقیقات زمینشناسی امریکا این ادعا را تایید کردهاند.
تغییرات کشف شده نسبتا کوچک بوده و بخشی از تلاش منظم برای بهروزکردن وزنهای اتمی به شمار میآید.
هر اتم متعلق به یک عنصر دارای تعداد پروتونهای یکسانی است، با این حال، هر اتم یک عنصر لزوما دارای تعداد نوترونهای یکسان نیست. این نسخههای مختلف از اتمهای یک عنصر «ایزوتوپ» خوانده میشود.
شیمیدانها، وزن اتمی عنصرها در جدول تناوبی را بر اساس جرمهای ایزوتوپهایشان محاسبه میکنند و ایزوتوپهای معمولتر دارای وزن بیشتری نسبت به ایزوتوپهای کمتر معمول هستند.
این امر لزوما بدین معنا نیست که هر نمونه از یک عنصر بر روی زمین دارای وزن اتمی دقیقا یکسانی است، بلکه نمونههای عناصر از مکانی به مکان دیگر متفاوت هستند.
این تفاوتها نقش مهمی را در بسیاری از علوم ایفا کرده و به شیمیدانها در رهگیری منشا مواد مختلف و تاریخگذاری یافتههای باستانشناسی کمک میکنند.
به گفته نورمان هولدن، فیزیکدان هستهیی «لابراتوار ملی بروکهاون» ایالات متحده، آخرین اندازهگیریهای وزنهای اتمی بسیار کوچکتر از آن هستند که علوم را واقعا دستخوش تغییر کنند، با این حال، این اندازهگیریهای دقیق میتوانند ایدههای جدیدی را که نیازمند دادههای دقیقتری هستند، پشتیبانی کنند.
تغییرات حاصلشده عمدتا از پیشرفتهای مداوم در اندازهگیریهای جرم اتمی حاصل شدهاند که شامل پیشرفتهایی در فناوری طیفسنجهای جرمی است.
آخرین باری که آژانسهای بینالمللی شیمی جدول تناوبی را تغییر دادند، سال 2009 بود که در آن تصمیم گرفته شد وزنهای اتمی تعدادی از عناصر به عنوان طیف و نه به عنوان اعداد فهرست شوند.
این تغییر بر تعدادی از عناصر با جرم پایین مانند هیدروژن، نیتروژن، کربن و سولفور تاثیر گذاشت.
این طیفها به دانشجویان وزنهای اتمی ممکن برای هر عنصر را نشان میدهد که میتواند بسته به منشا عنصر متغیر باشند.