در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۶۱۰۸۴
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۷
گفت و گوی خبرگزاری دانا با نخستین وارد کننده شورلت بعد از سه دهه:
نویسنده: هانیه حقیقی
بازگشت برندهای جهانی خودرو صرفا به معنای واردات و فروش نبوده، بلکه این بازگشت به معنای تولید و حضور درازمدت در بازار ایران خواهد بود.
وارد کننده جنرال موتورز و نماینده شرکت ائل خودرو در گفت و گو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانا (داناخبر)، در رابطه با بازار مورد نظر این شرکت، گفت: برندهای متفاوت از سال‌ها پیش در مناطق آزاد نسل اول (کیش، قشم، چابهار) و مناطق آزاد بعدی (ارس، انزلی، اروند) بدون هیچ ضابطه‌ای وجود داشته‌اند، البته آیین نامه‌ای برای آنها تدوین شده است، اما به هرحال قانونی در این زمینه وجود ندارد. بنابراین این برندها در ایران نماینده ندارند. از این رو گرچه شرکت ائل خودرو در آغاز در مناطق آزاد تاسیس شد، اما به هیچ وجه هدف ما مناطق آزاد نیست و از ابتدا هم چنین هدفی نداشتیم.

مجید جاودانی تبریزی ادامه داد: از این رو می‌گویم هدف ما مناطق آزاد نبوده است چون مناطق آزاد محدود هستند. خودرو در محدوده زمانی خاصی می‌توانند در آن مناطق تردد کنند. بنابراین به دنبال این بودیم که در مناطق اصلی خودروی آمریکایی وارد کنیم و بتوانیم این خودروها را در بازار ایران و با پلاک ایران به فروش برسانیم که برای تحقق این امر باید مراحل وزارت صنعت را طی می‌کردیم.

جاودانی در رابطه با چند و چون قیمت خودروهای جنرال موتورز گفت: ائل خودرو تنها یک بار و آن هم برای سنجش بازار اقدام به اعلام قیمت‌ها کرد که متاسفانه برای خیلی ها خوشایند نبوده و حاشیه‌های زیادی را برای ما به همراه داشت. چراکه  قیمت تمامی خودروهای جنرال موتورز، قیمت رقابتی دارد و برای همین با ناراحتی های زیادی مواجه شد.

وی افزود: از آنجاکه خودروی وارد شده به کشور از چند دست گشته و بعد وارد کشور می‌شوند اغلب قیمت‌های بسیار بالایی دارند، اما تفاوت ائل خودرو با دیگران در این است که این شرکت خودروها را از مبدا وارد می‌کند و دلیل تفاوت قیمت هم همین است. بنابراین برای اینکه جلوی کارشکنی‌ها را بگیریم، تا زمانیکه نمایندگی شرکت توسط وزارت صنعت تایید نشود و ائل خودرو به طور رسمی اقدام به فروش نکند، هیچ قیمتی اعلام نخواهیم کرد.

مجوز شرکت ائل خودرو، صرفا منتظر یک چراغ سبز سیاسی است

جاودانی تبریزی در ادامه صحبت‌هایش افزود: خوشبختانه دولت یازدهم همکاری خوبی با شرکت ما دارد و مشکلی در سطوح بالای دولت وجود ندارد، اما متاسفانه طی چند سال گذشته بی نظمی‌های در بدنه دولت بوجود آمده است که این بی نظمی‌ها همچنان در سطوح پایین وجود داشته و در کل بدنه دولت و ادارات دولتی در سطوح پایین تر به شدت دچار مشکل است.

وی تصریح کرد: در زمینه بحث مجوز شرکت ائل خودرو هم باید بگویم، مشکلی وجود ندارد و تمام مراحل قانونی ورود محصولات جنرال موتورز طی شده است، اما شرکت جنرال موتورز در ایالت متحده آمریکا منتظر نتیجه مذاکرات بین‌المللی هستند و اگر شرایط سیاسی تلطیف شده و روابط بین‌المللی ایران مناسب شود، قطعا تمامی برندهای بزرگ خودروساز جهان فعالیت خود را مجددا در ایران آغاز خواهند کرد. به عبارت دیگر بحث مجوز ائل خودرو، مشکلات فنی، بازرگانی، حقوقی و... ندارد و شروع این رابطه صرفا منتظر یک چراغ سبز سیاسی است.

جاودانی در ادامه بیان کرد: در هرحال من مطمئنم که برندهای معتبر خودرو و خصوصا برندهای آمریکایی که 30 سال از بازار ایران دور بودند قطعا به زودی به ایران باز خواهند گشت. این بازگشت صرفا به معنای واردات و فروش نبوده، بلکه این بازگشت به معنای تولید و حضور درازمدت در بازار ایران خواهد بود. امیدوارم خطوط تولید کشور به جای اینکه محلی برای مونتاژ نام‌های ناشناخته شرقی باشد، بتواند باز جایی برای تولید و مشارکت برندهای معتبر اروپایی و آمریکایی باشد.

وی تاکید کرد: موضوع بازگشت رنو و پژو به ایران هم که چند وقتی است خبرهایی در رابطه با آن می‌شنویم تابع همین جریان‌های سیاسی است و باید منتظر بمانیم و ببینیم نتیجه مذاکرات بین‌المللی چه خواهد شد.

برندهای جهانی خودرو نیازی به سنجش بازار ندارند، چراکه در بازار ایران حضور داشته اند

وی در رابطه با برگزاری همایش بین‌المللی صنعت خودروی ایران و حضور برندهای مطرح خودروسازی جهان در این همایش به خبرنگار ما گفت: من به اصل موضع برگزاری این نمایشگاه که قرار است توسط انجمن قطعه سازان ایران برگزار شود و حضور برندهای بزرگ خودروسازی در این نمایشگاه اطمینانی ندارم.

وی ادامه داد: به عنوان یک وکیل بین المللی که با برندهای متفاوتی ارتباط دارم، این موضوع را قبول ندارم که قبل از اینکه مذاکرات شرایط بهتری در تحریم‌ها ایجاد کند، نماینده خودروسازهای بزرگ جهان خصوصا برندهای آمریکایی برای سنجش بازار به ایران سفر کنند.

جاوردانی افزود: ضمن اینکه این برندها اصلا نیازی به سنجش بازار ندارند، چراکه پتانسیل بازار ایران برای این برندها شناخته شده است. این برندها در بازار ایران حضور داشته اند و بنابر شرایط ایجاد شده مجبور به ترک این بازار شده اند و اگر مسایل سیاسی برطرف شود، این برندها بازار ایران را می‌شناسند و به راحتی به کشور بازمی‌گردند.
گفت و گو ازهانیه حقیقی

ارسال نظر