در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۶۶۸۵۴
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۰
دبیر انجمن صنایع نساجی ایران در گفت و گو با خبرگزاری دانا:
دبیر انجمن صنایع نساجی ایران معتقد است که افزایش نرخ ارز در سال گذشته، فرصت خوبی برای این صنعت فراهم کرد چراکه هم واردات رسمی و هم واردات قاچاق دیگر توجیه اقتصادی ندارند.

مهندس علیرضا حائری در گفت و گو با خبرنگار گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر) با بیان اینکه صنعت نساجی ایران بیشترین ضربه را از واردات قاچاق خورده است، گفت: افزایش نرخ ارز در سال گذشته، فرصت خوبی برای این صنعت فراهم کرد چراکه هم واردات رسمی و هم واردات قاچاق دیگر توجیه اقتصادی ندارند.

حائری افزود: علاوه بر واردات، بحث کالای همراه مسافر هم مزید بر علت بود. چون بسیاری از کسانی که به خارج از کشور مسافرت می کنند، از جمله کالاهایی که همراه خود به کشور می آورند، پوشاک است که هیچ تعرفه ای هم به آن تعلق نمی گیرد. البته در اثر افزایش نرخ ارز میزان مسافرت ها هم کاهش پیدا کرد.

دبیر انجمن صنایع نساجی ایران خاطرنشان کرد: اگر نرخ ارز به صورت منطقی باشد و همه ساله متناسب با نرخ تورم افزایش یابد، وضعیت صنعت نساجی هم رو به بهبود خواهد رفت.

او مشکل اصلی صنعت نساجی ایران را بحث نقدینگی دانست و تاکید کرد: با برگزاری همایش ها و سمینارها و دستورالعمل ها این مشکل حل نمی شود. بانک های ما آنقدر منابع ندارند که بتوانند نقدینگی مورد نیاز صنایع را تامین کنند.

حائری تنها راه حل مشکل نقدینگی صنایع را لغو تحریم سیستم بانکی کشور عنوان کرد و افزود: اگر تحریم ها لغو شود و کشور در همین مسیری که در حال حرکت است، گام بردارد ما می توانیم از سرمایه گذاری بین المللی استفاده کنیم و مشکل نقدینگی را برطرف سازیم.

دبیر انجمن صنایع نساجی ایران متذکر شد: عمده واردات یا قاچاق پوشاک به کشور به دلیل کیفیت پایین تولید داخلی نیست چراکه بسیاری از اجناس وارداتی را کالاهای بی کیفیت چینی، اندونزیایی و تایلندی تشکیل می دهند.

او با بیان این نکته پایین نگه داشتن نرخ ارز در سال های گذشته به ضرر تولیدکنندگان و به نفع واردکنندگان پوشاک بود، گفت: قیمت محصولات تولیدی ما کمی بیشتر از استانداردهای بین المللی است که پایین نگه داشتن نرخ ارز این مساله را تشدید می کند و امکان رقابت کالای داخلی با نمونه مشابه خارجی از بین می برد. 
 
ارسال نظر