به گزارش خبرگزاری دانا، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در حاشیه «پنجمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران ۲۰۱۷» در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در حال حاضر ۲۸۸۰ واحد آموزش عالی داریم که در کنار پژوهشسراها میتوانند بازار مناسبی برای تجهیزات آزمایشگاهی ساخت داخل فراهم کنند.
وی با بیان اینکه محصولات شرکتهای خارجی، قیمتهای بالایی دارند، گفت: ما در استفاده از این محصولات برای تعمیرات، آمادگی تجهیزات و ... به مشکلاتی برمیخوردیم؛ از این رو استفاده از تجهیزات ساخت داخل میتواند در راستای برطرف کردن این مشکلات مؤثر واقع شود.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: محصولات نمایشگاه تجهیزات مواد آزمایشگاهی از نظر تکنولوژی قابل مقایسه با سالهای گذشته نیست و از سطح بالایی برخوردار است.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینکه در این نمایشگاه از دستگاه تصویربرداری از حیوانات کوچک رونمایی شد، گفت: خیلی از کشورها متقاضی این دستگاهها هستند؛ بنابراین در نظر داریم که تا سال آینده این دستگاه تصویربرداری تحت عنوان «پتاسکن» را برای انسانها رونمایی کنیم.
به گفته وی، دستگاه پتاسکن انسانی، کاربرد بالینی برای انسان خواهد داشت.
ستاری تأکید کرد: امیدوار هستیم که تا سال آینده تائیدیههای فنی دستگاه پتاسکن انسانی اخذ شود و مورد استفاده قرار گیرد.
وی افزود: ساخت این دستگاهها یک صنعت جدید و دانشبنیان در کشور بوده که از تکنولوژی بالایی برخوردار است.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: از این دستگاه میتوان در طراحی و ساخت رادیو داروهای جدید تشخیصی و درمانی، در شناخت پدیدههای فیزیولوژیک و فارماکولوژیک استفاده کرد.
ستاری اظهار داشت: همچنین از این دستگاهها میتوان در تحقیقات بنیادی سلولی و مولکولی و تحقیقات سرطانشناسی و بررسی روشهای جدید تشخیصی و درمانی به کار برد.
وی در ادامه گفت: ما برای اولین بار است که دستگاههای هایتک را به کشورهایی همچون روسیه، چین و کره جنوبی صادر میکنیم و این میتواند یک اتفاق بزرگ در بحث فناوریها در کشور به شمار برود.
ستاری خاطرنشان کرد: معاونت علمی از ساخت این دستگاهها حمایت میکند تا با قیمت مناسب وارد بازار شوند.