در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۵۳۴۴۷
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۴
افراد زیادی به دلیل کم و بد جویدن غذا، در هضم با مشکل روبرو می شوند و از طرفی غذایی که به درستی جویده نشود و با بزاق دهان ترکیب نگردد، با فشار زیادی وارد معده می شود و در این بین، برخی مواد گیاهی این چنینی به روده کوچک وارد خواهند شد و بدون هضم درست و کامل از طریق روده بزرگ دفع می شوند. بنابراین؛ برای جویدن غذا وقت بگذارید تا این عمل به خوبی و به طور کامل صورت گیرد.
به گزارش خبرگزاری دانا، گروه سلامت؛بیماری های مختلفی برای روده وجود دارد که هر یک دارای علائم گوناگونی هستند. اگر چند ساعت بعد از غذا خوردن شکم درد، اسهال، خونریی مقعد و یا حتی پس از چند روز کاهش ناگهانی وزن را تجربه کردید، دچار تب و عرق شبانه شدید، ممکن است که به نوعی بیماری روده مبتلا شده باشید.


این روزها افراد زیادی دچارسوء هاضمهمی شوند که به معنای رژیم غذایی ضعیف و هضم نامناسب است. طبق گفته های طب سنتی غذای سالم در سه مرحله هضم می شود که عبارتند از:
یک سوم در دهان، یک سوم در معده و مابقی به کمک روده و کبد انجام می گیرد.


بیماری های روده و درمان در  طب سنتی
افراد زیادی به دلیل کم و بد جویدن غذا، در هضم با مشکل روبرو می شوند و از طرفی غذایی که به درستی جویده نشود و با بزاق دهان ترکیب نگردد، با فشار زیادی وارد معده می شود و در این بین، برخی مواد گیاهی این چنینی به روده کوچک وارد خواهند شد و بدون هضم درست و کامل از طریق روده بزرگ دفع می شوند. بنابراین؛ برای جویدن غذا وقت بگذارید تا این عمل به خوبی و به طور کامل صورت گیرد.

بر اساس توصیه های طب اسلامی مصرف مقدار کمی نمکدریا یا نصف قاشق چای خوریسرکهطبیعی، قبل و بعد از غذا و یا در صورت ناسازگاری مزاجی، مفید و موثر می باشد زیرا این نوعنمکها حاوی آهن ، منگنز، مس ، سدیم وپتاسیمهستند که کمبود این املاح معدنی باعث سوء هاضمه خواهند شد و سایرنمکهای تصفیه شده تنها حاوی سدیم می باشند که برای رفع کمبود مس در بدن بهتر است هفته ای دو بار قاشق مسی بدون لعاب را در خورشت در حال پخت قرار دهید و استفاده از ظروف چدنی برای بر طرف شدنکمبود آهننیز توصیه می شود.

عادات غذایی اشتباهاتی که عامل بروز بیماری های روده میشوند:

1.
ترکیب سرکه با تخم مرغ:
از آنجایی کهسس مایونزهم از ترکیب سفیده تخم مرغ وسرکه تهیه می شود ، بنابراین برای سلامت روده ها مضر است.

2.
پنیر تازه :
در واقع پنیرهای کهنه که استیلتون یا کپکی نیز نامیده می شوند، نمونه ای ازپنیرمانده هستند که زود هضم می شوند و مصرف آن کمی بعد از غذا به عنوان دسر به هضم غذا کمک می کند و اگر قبل از غذا خورده شود، اشتها افزایش می یابد اما مصرفپنیرتاره سرد و دیر هضم می باشد و اشتها را کاهش می دهد.
مصرفپنیرتازه ، در بدن برخی از افراد باعث قولنج بسیار شدید وانسداد رودهمی شود. اگر پنیر تازه را با یک قاشق غذاخوریعسلیا ادویه جات گرم مصرف کنید ، از اثرات مضر آن کاسته خواهد شد.

3.
مصرف همزمان برخی لبنیات مانند؛ ماست، شیر و پنیر که برای دستگاه گوارش و روده مضر است.
4.
مصرف تخم مرغ و ماهی به طور همزمان بسیار مضر است.

5.
مصرف همزمان زرشک پلو با مرغ،باقلاپلو با ماهی،تربچه وماست،پیازبا سیر،گردو وپسته وفندق،خربزه وعسل، تخم مرغ باموز مضر خواهد بود.

6.
نوشیدن آب به یکباره و یک نفس باعث شوک دستگاه گوارش و آسیب به روده خواهد شد، بنابراین باید آب را جرعه جرعه نوشید.

7.
نوشیدن آب نیم ساعت قبل از غذا، در هنگام غذا خوردن و تا یک ساعت بعد از اتمام غذا مضر است . ( در صورت تشنه شدن و عدم تحمل می توانید یک دو جرعه آب خنک بنوشید )

8.
انواع گوشت را با بکدیگر مصرف نکنید.

9.
مصرف همزمان میوه باماستیا دوغ بسیار مضر خواهد بود.

10.
هرگز نباید بعد از غذای شور از آب گرم یا هر نوعدمنوشدیگری استفاده کرد و مصرف آب سرد با میوه های تر نیز ممنوع است.

11.
نباید در هنگامعصبانیتواسترس، غذا خورد چرا که آنزیم های دستگاه گوارش از جمله آنزیم های ترشح شده از پانکراس و غدد موجود در روده کوچک به خوبی ترشح نمی شوند و از طرف دیگراسترسواضطرابباعث اسپاسم معده و روده خواهد شد.

12.
مصرف همزمان میوه هایی که طبع سرد دارند، در دراز مدت باعث تضعیف دستگاه گوارش شده و اسپاسم های دردناک روده ای را ایجاد خواهد کرد.

13.
مصرف آب همراه باهندوانهیا آب باانگوربه طورهمزمان، باعث فشار به روده ها می شود و آسیب زا و مضر خواهد بود . بنابراین باید حداقل نیم ساعت بین مصرف آن ها فاصله انداخت.

14.
زمانی باید غذا خورد که در ناحیه زیر سینه تا ناف احساس سبکی داشته باشیم و کمی در قسمت زیر ناف احساس سنگینی کنیم و یا حس شامه ، بینایی و شنواییمان تیز تر شود و آب دهان کم باشد که در غیر اینصورت غذا خوردن باعث آسیب به دستگاه گوارش و روده خواهد شد.

توصیه هایی کوتاه ولی موثر برای سلامت روده

با رعایت نکات ذکر شده، هضم و جذب پروتئین ها، چربی ها و کربوهیدرات ها آسان تر می شود و از آسیب جلوگیری خواهد کرد اما برای سلامت روده بزرگ باید از غذاهای تخمیر شده مانند نان های دارای خمیر ترش، سرکه های طبیعی و لبنیات پروبیوتیک بیش از پیش مصرف کرد.
مصرف هل و بیشتر سبزیجات مانند ؛ تره برای روده بزرگ عالی هستند و مصرف سرخ کردنی ها ، نان های بدون سبوس و نوشیدنی های حاویکافئینبرای سلامت روده بزرگ مضر می باشند.
همچنین مصرف یک قاش ق چای خوری تخمب ارهنگدر یک لیوان آب جوشانده قبل از غذا، باعث تنظیم ترشح آنزیم های دستگاه گوارش خواهد شد و به هضم کمک بسزایی می کند.


ارسال نظر