از معروف ترین خوراک هایی که با بامیه تهیه می شود می توان به ترشی بامیه و خورشت بامیه اشاره کرد.
*فواید و خواص
· بامیه مملو از فیبر: این گیاه خاص سرشار از منابع فیبر است و میتواند به تثبیت گوارش کمک کند. مطالعات نشان میدهند که فیبر بسیار بالای این گیاه، عوامل بیماری قلبی عروقی و احتمالا سرطان روده را کاهش میدهد.
· بامیه برای دفع سموم :این سبزی دارای ماده لزجی است که کمک فوق العادهای به دفع مواد زائد و سموم در سیستم گوارشی میکند.
· تقویت کننده مغز: خوردن بامیه سبب کاهش ریسک آلزایمر و دیگر بیماریهای عصبی میشود. مصرف مداوم این گیاه، آسیبهایی که به مغز وارد شده است را ترمیم میکند.
· بامیه برای درمان چاقی: دیگر کاربرد خارق العاده پلی ساکاریدهای موجود در این گیاه کمک به تنظیم اختلالات سوخت و سازی و درمان چاقی است که در اثر رژیم غذایی با چربی بالا به وجود آمده است. این مواد تشکیل دهنده بامیه میتواند این کار را به وسیله کمک به تنظیم گلوکز خون، وزن بدن و افزایش تحمل در برابر گلوکز و به طور کلی با کاهش مقدار کلسترول بد، انجام دهد.
· آنتی اکسیدان: دانههای داخل بامیه بیشترین مقدار اثرات آنتی اکسیدان و ضد ضعف را دارا هستند، پس آنها را جدا نکنید.
· فواید بامیه برای بی حالی: بامیه حاوی مقدار زیادی پلی ساکارید است که قندهای سالمی محسوب میشوند. پلی ساکارید همچنین مقدار گلیکوژن در کبد را افزایش میدهد که به ذخیره انرژی کمک میکند. افزایش مصرف بامیه تاثیرات ضد ضعف بر روی انسانها دارد.
· فولیک اسید: هر نصف فنجان بامیه پخته شده حدود ۳۷ میکروگرم فولات دارد که به سوخت و ساز کربوهیدرات ها، پروتئین و چربی کمک میکند. وجود فولیک اسید در هر وعده غذایی بسیار ضروری است؛ از آنجا که این ویتامین به بدن اجازه میدهد تا سلولهای جدید تولید کرده و مانع از صدمات به DNA سلول شود. حتی برخی مطالعات نشان داده اند که اسید فولیک به کاهش نقص تولد در مادران کمک میکند.
· بامیه برای محافظ کبد: عصاره بامیه خواص محافظت کنندهای از کبد دارد ،به وسیله کاهش دادن آسیبهایی که توسط مواد شیمیایی به وجود میآید. افزایش مصرف بامیه ممکن است به کاهش دادن التهاب و حتی کاهش نکروز کبدی به خاطر محتوای بالای آنتی اکسیدانی خود شود.
· بامیه سرشار از پروتئین است: فقط نصف فنجان از این گیاه لذیذ شامل ۱/۵ گرم پروتئین است.
· بامیه برای بهبود عملکرد مویرگ: با کاهش کلسترول یه وسیله محتوای فیبری خود، بامیه اثر خوبی را بر روی مویرگهای خونی میگذارد. فیبر ،کلسترول را از بدن بیرون میراند و مانع چسبیدگی دیوارههای مویرگها میشود، چیزی که میتواند منجر به تصلب شرائین شود.
· بامیه برای تثبیت قلب سالم و ممانعت از بیماری قلبی: از بین بردن کلسترول و بهبود عملکرد مویرگ ها، قلب را از بیماریها در امان نگاه میدارد. مصرف بامیه فواید زیادی را برای سلامتی قلب به همراه دارد. پتاسیم موجود در بامیه در تثبیت عملکرد قلب ضروری است و ماهیچههای داخل آن را نرم میکند.
· بامیه برای جلوگیری از یبوست: بامیه حجم زیادی خواص ملین دارد که روده بزرگ را نرم و لزج میکند. محتوای فیبری بامیه میتواند آب را جذب کرده و روده بزرگ را منعطفتر کند. این کار به رفع یبوست کمک میکند. بر خلاف دیگر فیبرها مانند فیبر موجود در گندم که میتواند دستگاه گوارشی را تحریک یا زخم کند، موسیلژ بامیه آن را التیام میدهد. همچنین بامیه عمل دفع را با لغزنده ساختن روده بزرگ، تسهیل میکند.
· بامیه برای مبارزه با افسردگی: اگر احساس کوفتگی، افسردگی یا ضعف می کنید، می توانید خوردن بامیه را امتحان کنید. منیزیم موجود در بامیه می تواند اعصاب را التیام داده و حس بهتری به بدن و ذهن شما دهد.
نحوه خرید و نگهداری بامیه
در هنگام خرید بامیه به این نکته توجه داشته باشید که بامیه تازه و با پوست سبز بخرید و از خریداری بامیه مانده و آب دار خودداری نمائید. اگر بامیه خیلی رسیده باشد یا لکه دار و نرم باشد آن را خریداری نکنید. بامیه ی خوب ترد و کوچک است و پوست آن از بوی تازگی خوبی برخوردار می باشد. بعد از خرید آن را داخل یخچال قرار دهید و همچنین برای نگهداری طولانی مدت در فریزر بگذارید. هنگام پخت آن را از فریزر خارج نموده و بشوئید و استفاده نمائید. شما می توانید بامیه را به همراه گوشت یا مرغ میل کنید. برای حفظ اثرات مفید بامیه و آنزیم های هضمی آن، باید آن را خیلی کم بپزید، یعنی با حرارت کم یا با بخار ملایم پخته شود.