فاطمه سادات زاهدی ، کارشناس ارشد مشاوره ، پایگاه خبری دانا ، افسردگی اگر چه می تواند یک واکنش احساسی طبیعی باشد و کمتر کسی است که در لحظاتی از زندگی اش این حالت را تجربه نکرده، ولی اگر طولانی و شدید باشد به طور حتم بیماری تلقی می شود. برای مثال وقتی عزیزی را از دست داده اید دچار افسردگی شده، شدیداً گریه و زاری می کنید و ممکن است خواب و اشتهای خود را از دست بدهید. وقتی رابطه ای از هم میپاشد و تمام می شود ممکن است دچار ضربه روحی شویم، گریه کنیم، غذا نخوریم، خشمگین و بدخلق شویم، خوابمان به هم بریزد و بالاخره مضطرب و زود رنج شویم. غالبأ این حالت بعد از چند روز از بین میرود و به زندگی عادی بر می گردیم در چنین مواقعی می گوییم افسرده یا پکر بودم و یا دلم گرفته بود.
ولی این خلق پایین چیزی نیست که پزشکان به آن افسردگی گویند. آنها اصطلاح افسردگی را برای توصیف وضعیتی بسیار وخیم تر که فرد را حداقل به مدت چند هفته درگیر می کند و بر جسم و روان او تأثیر می گذارد، به کار میبرند. این حالت ممکن است بدون هیچ علتی ایجاد گردد و گهگاه میتواند زندگی فرد را تهدید کند. هیچ علامت مشخصی وجود ندارد که مشخص کند شما صرفا غمگین هستید، یا اینکه دچار بیماری افسردگی شده اید. بسیاری از علائم این دو حالت مشابه هستند. گرچه وقتی افسرده هستید، علائم تشدید میشوند و مدت طولانی تری دوام می یابند.
به طور تقریبی می توان گفت، که اگر غمگینی یا خلق پایین شما بر تمام جنبه های زندگی تان تاثیر گذاشته باشد، دو هفته طول بکشد و یا شما را به جایی برساند که راجع به خودکشی فکر کنید، باید به دنبال راه چاره باشید.
اضطراب که یک حالت احساسی دیگر است، اگرچه به تنهایی هم مشاهده میشود ولی در بسیاری موارد همراه افسردگی به شخص هجوم میآورد و در حقیقت در بسیاری از انواع اختلال افسردگی، اضطراب هم وجود دارد.
در این یادداشت قصد داریم به نکات کاربردی در درمان سریع تر افسردگی بپردازیم با ما همراه باشید .
درمان افسردگی خفیف در خانه با راهکارهای ساده و آسانی قابل اجراست که در بسیاری از موارد نیز تاثیرگذار است.
*راههایی مانند انجام تمرینات یوگا و مدیتیشن، مصرف دمنوشهای آرامشبخش و شادیآور مانند زعفران و ... از جمله راههای درمان افسردگی در خانه هستند.
*طب سنتی نیز با ارائه راهکارهایی مانند دفع سموم بدن به روشهای مختلف، ماساژ درمانی، طب سوزنی و ... اقدام به درمان افسردگی میکند.
*درمان افسردگی با گیاهان دارویی نیز از روشهای دیگریست که میتوانید برای درمان بیماری خود به کار ببرید.
*زیادهروی در مصرف این دمنوشها میتواند باعث آسیبهای جسمی و یا خلقی شود.
*مصرف ماهانه 3 گرم زعفران در ماه میزان مناسب و مفید این گیاه به عنوان سریع ترین درمان افسردگی در منزل است.
*طبق تحقیقات انجام شده روی گیاه زعفران، بو کردن روزانه این گیاه به مدت 20 دقیقه میتواند اضطراب را کاهش دهد و مانع از بروز نوسانات خلقی شود.
*علف چای یا گل راعی یکی از گیاهان موثر در درمان افسردگیهای خفیف است که با افزایش سروتونین به درمان افسردگی کمک میکند.
* مکمل های روی و منیزیم مصرف کنید. کمبود آنها باعث اختلالات رفتاری و افسردگی خواهد شد.
*کمبود امگا۳ شانس ابتلا به افسردگی و اضطراب را افزایش میدهد. ماهی بخورید.
*فولات شکلی از ویتامین B9 است که بر فعالیت مغز تاثیر میگذارد. کمبود این ویتامین با اختلال در عملکرد مغز شانس ابتلا به افسردگی را افزایش میدهد.
برای تامین فولات مورد نیاز بدن میتوانید از مواد طبیعی مانند لوبیا، عدس، سبزیجات سبز برگ، دانه آفتابگردان و آووکادو استفاده کنید یا از مکملهای حاوی فولات کمک بگیرید.
*ویتامین دی در بسیاری از عملکردهای بدن نقش حیاتی دارد و کمبود آن سلامت روحی و جسمی را به خطر میاندازد.
*روغن اسطوخودوس، روغن گل سرخ، روغن گل یاس، روغن مریم گلی و اسانس نعناع، اسانس بابونه و اسانس رزماری از رایحه های مفیدی هستند که در درمان افسردگی استفاده میشوند.
* ماساژ درمانی از راه های درمان خانگی افسردگی است.
* در صورت شدید بودن افسردگی میتوانید با مشاوران آنلاین تماس بگیرید.
*بهترین روش برای تشخیص و سپس درمان افسردگی شدید در هر سنی، مراجعه به روانشناس است.
*در بسیاری از موارد درمان افسردگی بدون دارو امکانپذیر است.
*در مواردی که روان درمانگر تشخیص میدهد افسردگی شما بدون مصرف دارو قابل درمان نیست و یا مبتلا به افسردگی کهنه یا ریشهدار هستید، شما را به روانپزشک ارجاع میدهد