در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۳۰۵۲۲۰
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۴۰۱ - ۰۶:۵۶
با این تکنیک با اضطراب و نگرانی خداحافظی کنید
تکنیک "زمان نگرانی " برای کمک به کاهش زمان نگران بودن در مورد چیزهایی که خارج از کنترل شماست ، طراحی شده است .

فاطمه سادات زاهدی ، کارشناس ارشد مشاوره ، پایگاه خبری دانا ، گروه سلامت و سبک زندگی ؛ اگر شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که در طول روز ، ززمان زیادی را صرف نگران بودن درمورد مسایل مختلف می کنید این تکنیک می تواند به شما کمک زیادی کند .

تکنیک "زمان نگرانی " برای کمک به کاهش زمان نگران بودن در مورد چیهایی که خارج از کنترل شماست ،  طراحی شده است .

در واقع قرار است به جای اینکه در طول روزبرای چیزهای ریز و درشت نگران باشید، بخش کوچکی از  روز را به نگرانی  در مورد هرچیزی که آزارتان می دهد اختصاص دهید و برای چیزهایی که تحت کنترل شما هستند راه حل پیدا کنید .

این تکنیک چه مزایایی دارد ؟

1-کمک می کند مدت مانی که برای نگران بودن صرف می‌کنید کمتر شود.

2-این کار فضای ذهنی شما را برای حضور بیشتر در لحظه و درگیر شدن با سایر بخش های مهم زندگی را آزاد می کند .

3-در این مدت زمان می توانید هر نگرانی را مرور کنید و از خودتان بپرسید :"آیا می توانم کاری برای تغییر این موضوع انجام بدهم ؟ آیا این نگرانی در حوزه ی کنترل من هست ؟"

4- برای آخرین مزیت هم می توانیم به این نکته اشاره کنیم ، به خاطر موارد 1 ، 2 و 3 که اشاره کردیم  باعث کاهش استرس و اضطراب می شود .

برای داشتن یک "زمان نگرانی مؤثر " چطور می توان برنامه ریزی کنیم ؟

1-زمان کنار بگذارید . اول تصمیم بگیرید که چقدر زمان برای این کار نیاز دارید . حدود 15 تا 20 دقیقه مناسب است . می توانید یک  تایمر هم تنظیم کنید که به محض تمام شدن مدت زمان ، از نگرانی خارج شوید .

2- مکان و زمان ثابتی را برای انجام دادن این کار انتخاب کنید .

3- یک مکان ناراحت کننده انتخاب کنید : مکانی را  انتخاب کنید که وسوسه نشوید مدت زمان بیشتری را به چرخیدن در نگرانی ها بگذرانید . مثلاً تخت خواب یا کاناپه اصلاً جای مناسبی نیست .

4- نگرانی هایتان را  برای زمان نگرانی  ذخیره کنید . یعنی هروقت فکر نگران کننده به سراغ شما آمد  یک جا یادداشت کنید و به ادامه ی کارتان برسید تا زمانی که وقت معین شده از قبل فرا برسد

5- روی برطرف کردن نگرانی ها کار کنید . در زمان تعیین ششده هر نگرانی را بررسی کنید . اگر درحیطه ی کنترل شما بود برایش حل مساله پیدا کنید و اگر نبود سعی کنید بپذیرید و رهایش کنید .

6- بعد از اتمام مدت زمان تعیین شده ، به زندگی برگردید . ممکن است دلتان بخواهد همچنان بین نگرانی ها پرسه بزنید اما سعی کنید متعهد باشید و این کار را انجام ندهید تا این تمرین برایتان تأثیرگذار باشد .

بعد ار تمام شدن این مدت یک فعالیت درگیر کننده و جذاب  انجام دهید .  مثل آشپزی ، دیدن فیلم یا صحبت با دوست .

 

 

ارسال نظر